Névnap

Ma 2018. április 22., vasárnap, Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 13 vendég böngészi
Otthonteremtési program és béremelések Nyomtatás E-mail
2014. október 27.

 

Otthonteremtési programot indít 2016-ban a kormány – jelentette be a Hír TV P8 című műsorában a Fidesz frakcióvezetője. Rogán Antal arról is beszélt, hogy 2016-ban jöhet a köztisztviselői életpályamodell.

 

Rogán Antal kifejtette, a régi szociálpolitikai támogatást is kiszélesítik. A frakcióvezető hozzátette, 2016 január elsejétől a kétgyerekesek adókedvezményét is növelni kezdik, évente 2500 forinttal, így a kedvezmény négy év alatt a duplájára növekszik.

 

El fog indulni 2016-ban egy otthonteremtési program, ami azt jelenti, hogy jelentősen ki fogjuk szélesíteni a régi szociálpolitikai támogatást, ami feltehetőleg egy új nevet kap, és ezzel el fog indulni az első komoly lakásépítési program, erre már 2015 végén jelentkezni is lehet, ezért is foglaljuk ezt törvénybe. Tehát megtörténnek azok a lépések, amik azt gondolom, hogy ahhoz kellenek, hogy a családok adóterhe csökkenjen, az élő munka terhe az ne növekedjen és ha lehet, akkor a családalapítást, a gyerekvállalást azt tudjuk támogatni a költségvetésen keresztül – hangsúlyozta Rogán Antal.

 

Folytatódik a pedagógus-életpályamodell, valamint jövő év júliusától jön a rendvédelmi szervekre szabott életpályamodell, mely akár 30 százalékos bérnövekedést is magával hozhat. 2016-ban pedig a köztisztviselői életpályamodell bevezetését tervezik – tette hozzá. A szférában a közelmúltban bejelentett elbocsátásokkal kapcsolatban kiemelte: az állam segíteni fog az embereknek elhelyezkedni a versenyszférában.

 

Rogán Antal az internetadóval kapcsolatban kifejtette: ketté kell választani az internetpenetráció és az adó kérdését. A széles sávú internet elterjedésére ugyanis százmilliárdokat fordít a kormány. Példaként említette, hogy a távközlési adó sem hozott komoly áremelkedést a fogyasztóknak, majd felhívta rá a figyelmet, hogy kínosan fognak ügyelni rá, hogy a szolgáltatók ne tudják átterhelni a költségeiket.

 

Az USA-val kialakult helyzetre reflektálva kifejtette: továbbra is kiváló a kapcsolat az Egyesült Államokkal. Hozzátette, hogy méltatlannak érzi a jelen szituációt, majd kijelentette: az USA-nak meg kellene osztania információit a magyar hatóságokkal.

 

(mno.hu-Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés