Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 55 vendég böngészi
Megalakult a képviselő-testület Nyomtatás E-mail
2014. október 27.

 

Újpest Önkormányzatának Képviselő- testülete október 21-én este tartotta alakuló ülését a Városháza dísztermében.

 

Az ülésen Kissné Boda Györgyi, a Helyi Választási Bizottság elnöke adott tájékoztatást a választások lebonyolításáról és az eredményről, amelyet a képviselő-testület megválasztott tagjainak továbbá a polgármester eskütétele követett. Az alakuló ülésen az újraválasztott polgármester, Wintermantel Zsolt javaslatára Nagy István, dr. Molnár Szabolcs és Rádi Attila személyében régi-új alpolgármestereket választott a testület. A kedd esti ünnepélyes alakuló ülést Krizsik Alfonz nyitotta meg, köszöntve a számos megjelentet, köztük a közéleti személyiségeket és a város kitüntetettjeit.

 

MEGBÍZÓLEVELEK, ESKÜTÉTEL

A továbbiakban Kissné Boda Györgyi, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette az október 12-i polgármester- és képviselőválasztás hivatalos végeredményét, majd átadta a megbízóleveleket, elsőként az egyéni választókerületben illetve a kompenzációs listán mandátumot szerzett képviselőknek.

 

A hagyományoknak megfelelően az eskü szövegét a képviselő-testület legfiatalabb tagja, Renge Zsolt képviselő mondta elő.

 

Átvette megbízólevelét: Bartók Béla Fidesz-ÚE, Jókay Attila Fidesz-ÚE, Németh Edit Éva Fidesz-ÚE, Hladony Sándor Gyula Fidesz-ÚE, Rádi Attila Fidesz-ÚE, Nagy István Fidesz-ÚE, Ozsváth Kálmán Gyula Fidesz-ÚE, Pataki Gábor Fidesz-ÚE, dr. Molnár Szabolcs Farkas Fidesz-ÚE, Renge Zsolt Fidesz-ÚE, dr. Szabó Béla Fidesz-ÚE, dr. Dabous Fayez Fidesz-ÚE, dr. Kató Balázs Árpád Fidesz-ÚE, dr.Trippon Norbert MSZP, Légrádi Péter MSZP-DK-EGYÜTT-PM, Horváth Imre MSZP-DK-EGYÜTT-PM, Belán Beatrix MSZP-DK-EGYÜTT-PM, Berényi Erzsébet Matild MSZP-DK-EGYÜTT-PM, Perneczky László LMP, továbbá Pajor Tibor JOBBIK.

 

 

Wintermantel Zsolt újraválasztott polgármester az alakuló ülésen vette át megbízólevelét, majd az eskütételét követő beszédében többek között kiemelte: a választók egyértelműen az önkormányzat által végzett munka folytatása mellett döntöttek. Mivel a 14 egyéni választókerületben 12 helyen a Fidesz-ÚE képviselőjelöltjei jutottak mandátumhoz, a választók megadták a polgármesternek a lehetőséget arra is, hogy csapatmunkára támaszkodjon. Újpest polgármestere köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik támogatták a siker elérésében és a megkezdett munka folytatása mellett tett hitet. Kiemelte, hogy a választás eredménye olyan elismerés, amely két dolgot követel a közeli jövőben: egyfelől még többet és még jobban kell dolgozni a közösségért, másfelől a győzelem óriási felelősséget is jelent, hiszen városvezetőként minden újpestit képviseli.

 

RÉGI-ÚJ ALPOLGÁRMESTEREK

Az alakuló ülésen Wintermantel Zsolt tett javaslatot a munkáját segítő alpolgármesterek személyére. Nagy Istvánt, Rádi Attilát és dr. Molnár Szabolcsot - a korábbi ciklus alpolgármestereit – a képviselő-testület ismét alpolgármesterré választotta.

 

Wintermantel Zsolt újraválasztott polgármester beszéde. Elhangzott Újpest Önkormányzatának Képviselő-testülete október 21-én megtartott alakuló ülésén.

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

 

Október 12-én lezajlottak az önkormányzati választások, Újpesten az eredmények jogerőre emelkedtek, így a mai napon megalakult városunk önkormányzatának képviselő-testülete. Az újpesti választók döntése egyértelmű és határozott, az újpestiek a folytatás mellett döntöttek.

 

Az első szó a köszöneté kell, hogy legyen. Köszönet illeti mindazokat, akik elmentek szavazni. Külön is szeretném megköszönni azoknak a támogatását, akik az elmúlt 4 év eredményeinek ismeretei alapján döntöttek Újpest további sorsáról, akik rám, illetve, az engem támogató képviselő-jelöltekre voksoltak. 14 egyéni választókerületben 12 helyen győzött a Fidesz–Újpestért Egyesület képviselőjelöltje. Ez azt jelenti, hogy Újpestnek erős és egységes vezetése lesz a következő öt évben, lesz erőnk megvalósítani közös terveinket. Tapasztalt önkormányzati politikusok és hivatali dolgozók előtt nem kell azt magyaráznom, hogy a polgármester csak akkor tud dolgozni, ha a csapata is megvan hozzá. Az újpestiek megadták nekem ismét ezt a lehetőséget, köszönöm nekik. Innen is szeretném megköszönni a számtalan segítőnek, aktivistának és a választás napján a szavazókörökben dolgozóknak egyaránt a helytállást.

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Jól emlékszem rá, hogy nagyjából négy évvel ezelőtt, amikor átvettem kiváló elődömtől a polgármesteri széket, meglehetős elfogódottan álltam itt és arról beszéltem, hogy szeretnék méltó lenni a hely szelleméhez, elődeimhez és ezért legfőbb feladatomnak polgármesterként a közösségépítést tekintem.

 

Nos, négy év elteltével úgy gondolom, a választási eredmények azt tükrözik, hogy ezt a célt egy pillanatra sem tévesztettem, tévesztettük szem elől.

 

Az eltelt négy évben nagyon szoros kapcsolatban voltunk az újpestiekkel, folyamatosan kikértük és meg is fogadtuk a véleményüket. Nyugodtan mondhatjuk, hogy „nyitott könyvként” működtünk. Nem csak az Újpesti Párbeszédre gondolok, amit négy év alatt hagyománnyá tettünk, hanem arra is, a képviselők jó ismerői a választókerületüknek, napi kapcsolatban állnak az ott élőkkel. Meghallgatják őket, közöttük élnek, és ez a mindennapi munkában, a döntésekben is meglátszik.

 

Ahogy Széchenyi mondja: „Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.” Ez a tétel igazolódott az elmúlt négy évben, hiszen Újpesten sok minden történt, városunk szemmel láthatóan fejlődött és ez annak volt köszönhető, hogy egység volt, együttműködtünk és az emberekkel közösen alakítottuk a jövőnket. Így újítottuk meg a szakrendelőt, így építettük meg Újpest első saját uszodáját, a négy évszakos sípályát, a Tarzan Parkot, a Szilas-parkot, és így tudtunk nekikezdeni a lakótelepek parkosításának, a felnőtt és gyermek háziorvosi rendelők felújításának, a járdák megújításának.

 

Mindehhez természetesen kellett a fegyelmezett gazdálkodás, a pályázati lehetőségek kihasználása, a polgármesteri hivatal és az önkormányzati intézmények rendezett, kiszámítható működése.

 

Köszönöm mindenkinek, aki tudásával, szorgalmával, munkájával hozzájárult a közös sikerekhez, eredményekhez.

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Sok közös tervünk van a most kezdőd ötéves ciklusra is, feladat van előttünk temérdek.

 

Folytatódhat tehát a munka, nincs megállás. Hamarosan épül az új piac-csarnok, és halad a Görgey út felújítása, megépül a körforgalom a Nádor utcánál, telepítjük a térfigyelő kamerákat, folytatódnak a járdafelújítások.

 

Hamarosan megkezdjük a jövő évi költségvetés tervezését. Év végéhez közeledve már az Újpesti Karácsonyi Vásár és sok más program megszervezésére is gondolnunk kell, hogy mi, újpestiek, minél többször találkozhassunk egymással.

Hiszem, hogy a rendezvények, közös kulturális és sportprogramok, főzőversenyek és koncertek mind-mind erősítik a közösséget, az összetartozást a legendás újpesti lokálpatriotizmust.

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Joggal örülhetünk annak, hogy az újpesti választópolgárok újra bizalmat szavaztak nekünk. Ez kétségkívül eddigi munkánk elismerése. De szeretném felhívni mindannyiunk figyelmét két fontos dologra. Az egyik, hogy az elismerés nem jelenti, hogy hátradőlhetünk, vagy akár lazíthatunk. Sokkal inkább, hogy még többet és még jobban kell dolgoznunk a városunkért és az itt élőkért.

 

Engem az újpestiek bizalma arra sarkall, hogy még nagyobb elánnal igyekezzek fejleszteni a várost, erősíteni a közösséget, megoldani a problémákat – amikből van bőségesen. Én tehát még többet akarok beleadni, és ezt várom el mindenkitől.

 

A másik dolog, hogy a győzelem elsősorban felelősséget, kötelezettséget ró ránk. Azt a felelősséget, hogy mindenkiért kell dolgoznunk, minden újpesti családért, gyerekért, egyedülállóért, munkavállalóért, vállalkozóért, idős emberért, minden rászorulóért. A választási versenynek vége, mi minden újpestiért vagyunk. Mindenkit képviselnünk kell, mindenkinek a javára kell dolgoznunk.

 

Az idei évben három választás volt. Az eredmények önmagukért beszélnek.

 

Az emberek nem kérnek a szélsőségekből, nem akarnak széthúzást, cinizmust és lejáratást, az emberek országszerte és itt Újpesten is összefogást, egységet és békés fejlődést akarnak. Erre szavaztak. Köszönet jár a magyaroknak és külön köszönet jár az újpestieknek a bölcsességükért, józanságukért.

 

A választások végeztével mostantól legyünk mindannyian elsősorban újpestiek!

 

Azt várom el mindenkitől, hogy a következő választásig emelkedjenek felül a pártpolitikai szempontokon. A mi feladatunk közösségépítés, a közösség erősítése. A mi közös célunk Újpest sikere. Az, hogy Újpest legyen a legjobb mindenben. Ne adjuk alább.

 

Négy éve azt kértem Önöktől, hogy három szó jellemezze mind a testület, mind a hivatal munkáját. Közösség, őszinteség, hatékonyság. Azért, hogy az újpesti polgárok mindig érezzék, hogy mi tudjuk, mi vagyunk értük, és nem fordítva.

 

Úgy gondolom, hogy sikerült ezt az irányt tartanunk. Nyilván nem maradéktalanul, nem hibáktól mentesen, de az újpestiek döntése azt jelzi, hogy jobbára sikerült ennek a vállalásnak megfelelni az elmúlt négy évben. Hát, tartsuk ezt az irányt, de most csináljuk még jobban!

 

Dolgozzunk tovább együtt a városukért, Újpestért, ahol szeretünk élni!

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés