Névnap

Ma 2018. január 19., péntek, Sára és Márió napja van. Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
január
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 25 vendég böngészi
A megkötött szerződések egyértelműen kizárják az áthárítást Nyomtatás E-mail
2014. október 29.

 

A szolgáltatók által fizetett távközlési adóból levonható a megfizetett társasági adó – hívta fel a figyelmet Tállai András keddi sajtótájékoztatóján.

 

A mai napon kezdte tárgyalni az Országgyűlés az adótörvényeket, estére le is zárja a vitát. 2010-től az adótörvény rendszere egyértelműen bizonyítja, hogy alkalmas arra, hogy pénzügyi stabilitást, szociális biztonságot, foglalkoztatás-bővülést, és gazdasági növekedést biztosítson az ország számára – jelentette ki Tállai András. A benyújtott adótörvény egyértelmű célja, hogy csökkenjenek a családok terhei, elsősorban a gyermeket nevelőké, emellett fontos, hogy a kis- és középvállalkozások a jövőben is alacsony szinten adózzanak – fogalmazott a politikus, hozzátéve: a benyújtott adótörvény ezt biztosítja.

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára az adótörvények közül kitért a távközlési adó internetszolgáltatókra való kiterjesztésére is. Nem az internetfogyasztók, nem a szolgáltatást igénybe vevők fogják fizetni az adót, hanem az internetet szolgáltatók – szögezte le a politikus. A Fidesz-frakció módosító javaslata a Ház előtt van. Ez maximalizálja az adó mértékét; magánszemélyek esetén 700 forint, nem magánszemélyek esetében 5000 forint havonta. Tállai András közölte, a kormány támogatja az előterjesztést.

 

Az áthárítással kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, a megkötött szerződések egyértelműen kizárják, hogy azt a szolgáltató egyoldalúan módosítsa. A kormány mindent meg fog tenni ezután is, hogy a szolgáltatók ne hárítsák át az adót – szögezte le a képviselő.

 

Az államtitkár elmondta azt is, hogy a fizetendő távközlési adóból - melyet a szolgáltatók kiszámolnak, és havonta fizetnek meg -, levonható a megfizetett társasági adó.

 

A kormány digitális fejlesztési programot indít; a cél, hogy 2018-ig minden háztartásba eljusson a szélessávú internet. Tállai András közölte, erre uniós forrásokat is fordítana a kormány, de a szolgáltatókat is szeretné bevonni a fejlesztésekbe. Az a kormány elképzelése, hogy ezen fejlesztéseknél önerőként vegyék figyelembe a szolgáltatók által fizetendő távközlési adót. Ezzel is ösztönözve azt, hogy ne hárítsák át a fogyasztókra a többlet adóterhet – jegyezte meg.

 

Nyitottak vagyunk a véleményekre, a nemzetgazdasági miniszter múlt szerdán már tárgyalt a szolgáltatókkal, és ezután is tárgyalni fog – húzta alá a képviselő. Tállai András hangsúlyozta, november 18-án szavaz majd a parlament; november 13-ig minden észrevételt, módosító javaslatot be lehet építeni a törvényjavaslatba.

 

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a kormány 20-25 milliárd forint bevételt tervez az adatforgalomra kiterjesztett távközlési adóból.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés