Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 60 vendég böngészi
Jövőre több pénzből gazdálkodhat az egészségügyi ágazat Nyomtatás E-mail
2014. november 03.

 

A 2015-ös év a háziorvosi rendszer megerősödésének az éve lesz az egészségügyben – hangsúlyozta Rétvári Bence.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnapi sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a bérfejlesztési program elsőként az egészségügyben indult el, az intézkedés több mint 95 ezer dolgozót érint. Ennek az egyik alapja az egészségügyi termékdíj, közismertebb nevén „chipsadó”, ami a következő évi költségvetésben is szerepel – fűzte hozzá, megjegyezve, hogy az egészségügyi dolgozók béremelésének továbbra is az egyik forrása az egészségtelen ételek, italok plusz adói.

 

Rétvári Bence tájékoztatása szerint a jövő évben a legfontosabb terület a háziorvosi ellátás megerősítése, melyre 10,5 milliárd forinttal szán többet a kabinet 2015-ben.

 

Az államtitkár annak a reményének adott hangot, hogy a többlet forrásoknak köszönhetően azok, akik ma még kórházakban kezeltetik magukat, a jövőben már részben az álapellátásban gyógyulhatnak.

 

A 2015-ös év a háziorvosi rendszer megerősödésének az éve lesz az egészségügyben – vélekedett.

 

A kórházak adósságállományáról szólva kifejtette: egy közös, általános céltartalék keretet hoznak létre mintegy 60 milliárd forintból, melyből a kórházak is részesülhetnek. Az államtitkár meglátása szerint ezzel szorosan összefüggésben vannak a várólisták. A kormányzat szándéka szerint a várólistákat csökkenteni kell, ezért 1 milliárd forintot különítettek el erre a célra.

 

Tovább folytatjuk azt az ösztöndíjprogramot, amely a rezidensek itthon maradását segíti – mondta Rétvári Bence. Emlékeztetett, hogy eddig mintegy 1700 orvos részesült az ösztöndíjból, és jövőre a megemelt összegből további 700 rezidenst sikerülhet itthon tartani. Ez nettó 100 ezer, különleges esetekben nettó 200 ezer forint plusz juttatást jelent.

 

Az államtitkári tájékoztatásból kiderült, hogy a légi mentés számára 581 millió forint többlet forrást biztosítanak, az E-alap 20 milliárd forinttal többől gazdálkodhat, a készletgazdálkodási intézet forrásai 300 millió forinttal növekednek, illetve a gyógyító megelőző ellátás és az Országos Mentőszolgálat is minden területen több pénzből gazdálkodhat 2015-ben.

 

Végül Rétvári Bence megerősítette, hogy az egészségügyi ellátás mindenki számára biztosított, melyet ingyenesen a járulékfizetők számára továbbra is biztosítani kívánnak, és ettől teljesen elválasztva működne fizetős egészségügyi ellátás, amely az egészségipar része.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés