Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 74 vendég böngészi
Jelölt, ingyen Nyomtatás E-mail
2010. május 03.

Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje azt ígéri, hogy 2013-ig ingyenes lesz a budapesti tömegközlekedés mindazoknak, akik már négy éve bejelentetten Budapesten élnek, továbbá a fővárosban tanuló diákoknak. Ha valakinek nem rémlene, hogy ki is Horváth Csaba, próbálja maga elé idézni azokat a plakátokat, ahol egy csillogó szemű, jó svádájú középkorú férfi azt állítja, hogy van egy jó híre. Ez lett volna az.


Horváth Csabáról még azt is tudni lehet, hogy miután Hagyó Miklós és társai megbuktak, azzal kampányolt, ő rendbetette a BKV-t. Rendbe hát. Akárki meglássa, aki ül egy buszmegállóban és reménytelenül várja a járatot, amelyről, amint nagy nehezen megérkezett és fölszállt, szinte azzal a mozdulattal le is lépne, mert az ember már csak olyan, hogy nem igazán szeret koszban utazni, még ha úgy talán el is jut valahová.


Mit lehet még tudni Horváth Csabáról? Talán azt, hogy a választás előtt az MSZP budapesti küldöttértekezlete pajzsra emelte, és bejelentette, hogy igenis, nekünk ő kell, ő lesz az a főpolgármester-jelölt, aki majd megállítja a Fideszt Budapesten, coki, Tarlós, és hiába mondogatta néhány országos elnökségi tag, hogy ez nem lesz jó, meg kéne várni a választások végét, és akkor majd kiderül, hogy milyen jelöltre lesz szükségünk, nem foglalkozott velük senki. Így hát Horváth maradt, ami: a jelölt.


Mintha azonban ő sem lenne annyira biztos magában, nehogy már valaki elfelejtse, mi is volt a választások előtt, így hát a tragikus április utáni napokban teleszóratta a várost a plakátjaival, szinte emlékeztetve az MSZP vezetőit arra, hogy van már nekik jelöltjük, majd odaállt a maradék MSZP-szimpatizáns elé a Városligetben, és mondott egy nagyot, egy közösségit, egy igazi szocialistát: ingyenes lesz a tömegközlekedés.


Naná. Hát persze, hogy ingyen lesz. Meg a kifli és a zsömle is. Személy szerint akadna még tippem, például a párizsi meg a sajtos tészta is ingyenes lehetne, kifinomult ízlésűeknek ajánlanám a garnélarákot, meg lehet ingyen az internet és a távhő, szegény embernek a fa, és aztán jöhet majd az ingyenebéd és az ingyenmunka is. Ja, az mégse.


De jó, legyen ingyen a BKV. Legfeljebb majd a busz nem jön. Ha nem jön a 320 forintos vonaljegyért, mennyivel jobb lesz majd, ha nem jön ingyen sem. És el se jutunk vele sehová. Maradunk, ahol vagyunk.


Az MSZP ott is ragad, úgy tűnik, ahol van. Hiszen egyelőre képtelen kezelni a választás utáni helyzetet. Fent hatalmi harcok folynak, lent pedig előbukkannak régi-új figurák, akik akkor, még a választás előtt valahogy, valamilyen csoda folytán lettek valakik, és most, utána, megpróbálják őrizni, amivé váltak.


Olyanok ők, akik bátran kiállnak többnyire szegény, megcsalatkozott idős emberek elé, és mondanak egy nagyot, egy olyat, amelyre azt hiszik, hogy ezek a szegény emberek úgyis rácsettintenek, hogy igen, ez az, erre vártunk, ez az igazi baloldali beszéd. De nem csettint itt már senki, csak legyintve konstatálják, hogy nem történt semmi, csak ezek is hülyének néznek minket. És nincs ember, aki azt mondhatná, hogy nincs igazuk.(Népszabadság)

 

Hozzászólások

 
0 #2 Baumag 2010-05-04 09:35
Ebből az esetből látszik, hogy a szociknak nevezett csoportosulásba n lévő emberek nem tudnak, de nem is akarnak tanulni semmiből.
Egy a lényeg, hogy minél több pénzt összeharácsolni még annak az árán is, hogy hülyére veszik az embertársukat.
Mi az elmúlt nyolc év alatt elvesztettük az összes pénzünket,-22 millió forintot- elvesztettem az egészségemet, az állásomat a nyugdíj nagy részét és az egészségügyi ellátáshoz való jogomból alig maradt valami, csak hogy a fontosabbakat emlegessem.
Ez alatt az elmúlt nyolc év alatt miért nem jutott eszükbe az elvtársaknak, hogy csinálni kellene valamit a rabláson kívül ?
 
 
0 #1 kispista 2010-05-03 15:59
H.CS. nagykorú (hamarosan elmegyógyintéze ti kezelés alatt álló) magyar állampolgár eltévesztette a dátumot. Nem május elsejére, hanem április elsejére szánta bejelentését, csak a főpolgármesteri kampányelőkészí tése során elnézte a naptárat.
És ez a legemberibb megközelítése a dolognak. Minden más verzió (tényleg komolyan gondolja, megtévesztették a tanácsadói) sokkal súlyosabb lenne!
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.