Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 29 vendég böngészi
2015 a gyarapodó Magyarország első éve lesz | +videó Nyomtatás E-mail
2014. november 04.

 

A béremelésekről, az adókedvezményekről és a bankok elszámoltatásáról beszélt napirend előtti felszólalásában Rogán Antal.

 

A 2015-ös költségvetés a bankok elszámoltatásának a költségvetése lesz – szögezte le a Fidesz frakcióvezetője. Rogán Antal hangsúlyozta, egy költségvetés legfontosabb kérdése mindig az, hogy mitől marad több pénz az embereknél. 2015-ben több mint 1 millió család azért jut több pénzhez, azért marad több a havi fizetésből, mert a bankok elszámoltatásának eredményként a deviza- és forinthiteleseknek csökkenni fognak a kamat- és törlesztőrészletei – tette hozzá.

 

A devizahitellel rendelkező magyar családoknál február és április között 25-30 százalékkal csökkennek a törlesztőrészletek; egy átlagos devizahitellel rendelkező család havi 20 ezer forintot is spórolhat majd a bankok elszámoltatásának eredményeként. 2015 szeptembere és novembere között a forinthitelesek kamat- és törlesztőrészletei is csökkenni fognak, ennek eredményként egy átlagos forinthiteles család havi 10 ezer forintot fog spórolni – sorolta a politikus. Rogán Antal szerint a magyar családok jelentős része könnyebben és nagyobb mértékben tudja majd igénybe venni a gyerekek után biztosított adókedvezményeket.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A frakcióvezető kiemelte, a jövő évi büdzsé a béremelések költségvetése is. A képviselő közölte, 2015-ben a kormány folytatja a pedagógusok életpálya-programját; a pedagógusok átlagosan 10 százalékos béremeléssel számolhatnak, melyre megvan a fedezet a költségvetésben. Jövő júliustól a rendőrök és katonák az elinduló életpálya-program következtében 25-30 százalékkal magasabb fizetést vihetnek haza – fűzte hozzá. Most már a magyar gazdaság kitermeli az ehhez szükséges forrásokat – húzta alá.

 

Rogán Antal megjegyezte, hiába keresik az ellenzéki képviselők a 2015- ös költségvetésben azokat a tételeket, melyektől csökken a magyar családok jövedelme. A 2015-ös büdzsében elindulnak a béremelések, megtörténik a bankok elszámoltatása, és 2016-ra meghirdetik a családi adókedvezmény további bővítését és az otthonteremtési programot – mondta el.

 

Felhívta a figyelmet arra, a kormány 2015-ben a béremelések és növekvő adókedvezmények mellett is képes arra, hogy 2,5 százalék alatt tartsa a költségvetés hiányát. Ezért mondhatjuk azt, hogy 2015 a gyarapodó Magyarország első éve lesz – fogalmazott Rogán Antal.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés