Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 48 vendég böngészi
Az együttműködés folytatódik Nyomtatás E-mail
2014. november 07.

 

A városvezetés számít a kormányra, és a kormány is számíthat a városvezetésre. A működésben, a fejlesztésekben ennek jeleit ki lehet majd tapintani - mondta Tarlós István.

 

Maradjunk budapestiek, maradjunk Budapestnél! Budapest mindig szuverén, szabad város volt. Ezt bemutatta már 1848-ban is, 1956-ban is, és később is – fogalmazott a Fővárosi Önkormányzat Közgyűlésének alakuló ülésén elmondott beszédében a főpolgármester.

 

Tarlós István szavai szerint „volt már nekünk nagy kommunista barátunk, most van nagy demokrata barátunk, akkor is meg akarták nekünk mondani, hogy mit szeressünk, és hogy szeressük, és úgy tűnik, most sincs másképp a helyzet.”

 

A főpolgármester arról beszélt, szeretne együttműködésben dolgozni valamennyi fővárosi képviselővel és kerületi polgármesterrel, „pártállástól, érzelmektől, indulatoktól, hovatartozástól függetlenül.”

 

Örömét fejezte ki, hogy a saját képviselőcsoportjához tartozó személyekkel „soha nem voltak még akkora egyetértésben, mint most, soha nem volt még annyira egyforma az akaratuk, soha nem akartak még annyira egy irányba nézni, mint jelenleg.”

 

Úgy folytatta, az ellenzéki képviselők és városvezetők között is van olyan, akivel barátságban dolgoztak együtt már 1994-ben is és azóta is.

 

Bízunk a kormányban. Ez a kormány és ez a városvezetés tudott együtt dolgozni. Ennek számos eredménye van – mutatott rá Tarlós István.

 

A főpolgármester hangsúlyozta, a kormány és a városvezetés a jövőben is együttműködésben fog dolgozni. A városvezetés számít a kormányra, és a kormány is számíthat a városvezetésre. A működésben, a fejlesztésekben ennek jeleit ki lehet majd tapintani – mondta Tarlós István, aki a következő öt év kapcsán a munkacentrikusságot emelte ki.

 

Az ünnepi beszédek előtt esküt tettek a Fővárosi Közgyűlés tagjai, ezzel megalakult az új testület. A 33 tagú Fővárosi Közgyűlésnek tagja Tarlós István főpolgármester, a 23 kerületi polgármester és 9, kompenzációs listán bejutott képviselő.

 

Az alakuló ülésen a főpolgármester-helyetteseket is megválasztották. A határozat értelmében Bagdy Gábor pénzügyi, gazdasági, vagyoni kérdésekért felelős, Szeneczey Balázs a fejlesztésekért, Szalay-Bobrovniczky Alexandra pedig a humán terület főpolgármester-helyettese.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés