Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 89 vendég böngészi
Budapest sikere nemzeti érdek | +videó Nyomtatás E-mail
2014. november 07.

 

Magyarország és Budapest csak akkor lehet erős, ha szövetségre lépnek egymással - jelentette ki Orbán Viktor.

 

A miniszterelnök a Fővárosi Önkormányzat Közgyűlésének alakuló ülésén felidézte, Budapest történelmi címerének tervezésekor fontos szempont volt, hogy a városegyesítés mellett kifejezze a magyar államiságot is, vagyis a fővárosnak az országgal való egységét. Orbán Viktor utalt rá, a címer 24 éve, a rendszerváltáskor került vissza a helyére, viszont „további 20 év kellett ahhoz, hogy 2010-ben meg is valósuljon az az egység, amit jelképez.”

 

2010-re világossá vált, hogy sem a főváros nem mehet szembe az országgal, sem az ország nem mehet szembe Budapesttel, mert Magyarország és Budapest csak akkor lehet erős, ha szövetségre lépnek egymással – szögezte le a miniszterelnök. Úgy folytatta, Tarlós István főpolgármesternek köszönhetően sikerült megkötni ezt a szövetséget, annak az elvnek a jegyében, hogy „sikeres nemzeti főváros nélkül nincs szabad, önálló, sikeres Magyarország.”

 

Budapest sikere tegnap is, ma is, holnap is nemzeti érdek - jelentette ki Orbán Viktor, aki szerint „a problémák, amiket meg kell oldanunk, messze elmaradnak azoktól a lehetőségektől, amelyek előttünk állnak.”

 

Adott Európa egyik legszebb fekvésű városa, amely a világ egyik legkedveltebb turisztikai célpontja, és rendre az élen végez a különböző felmérésekben – húzta alá a kormányfő.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A miniszterelnök emlékeztetett, az elmúlt négy évben olyan beruházásokat valósítottak meg, „amelyek elmaradása évtizedek óta mély sebet jelentett minden budapesti szívében.”

 

Példaként említette, hogy rendezték a 4-es metró ügyét, felújították a Ludovikát és az Erkel Színházat, megújították a Várkert Bazárt és a Zeneakadémiát, létrehozták a Budapest Music Centert, és felépítették a Groupama Arénát. A kormányfő reményét fejezte ki, hogy a Tüskecsarnok is hamarosan átadásra kerülhet. Súlyos örökség maradt ránk, sok mindent kellett közösen eltakarítanunk és rendbe tennünk.

 

Az elmúlt négy évben azonban a viták helyére a munka lépett. Együtt dolgoztunk, ennek köszönhetően a nemzet fővárosa ma már jelentős eredményeket mutathat fel – mondta a miniszterelnök.

 

A mai magyar politikai filozófia alapvetése az, hogy a választott vezetők első számú feladata a közösségépítés, amit csak a választókkal közösen lehet megvalósítani – emelte ki Orbán Viktor. Úgy vélte, „nagy lehetőség előtt áll Budapest azért is, mert Tarlós István személyében az emberek egy olyan főpolgármestert választottak újra, aki mindig is tudta, milyen is ennek a városnak a valódi arca.”

 

A kormányfő úgy fogalmazott, „most vált láthatóvá, hogy az a hatalmas összefogás, amit 2010-ben mutatott az ország, nem szalmaláng, nem pillanat szülte fellángolás volt, hanem tartós és hosszú távú egység, amelynek részese a nemzet fővárosa is.” Ha az elmúlt négy évben létrehoztuk a magyar egységet, akkor a most következő négy évben erre az összefogásra építve megvalósíthatjuk a magyar fellendülés korszakát, amely magába foglalja a főváros felemelkedését is – jelentette ki Orbán Viktor.

 

A miniszterelnök szerint „most jött el az a történelmi pillanat, amikor valóban megvan az erőnk, és megvan a lehetőségünk egy igazi magyar fellendülés megalapozására.”

 

Mindazt, amit elterveztünk, az emberekkel együtt kell véghezvinnünk, amelyhez a legjobb eszköz a konzultáció. Az emberek kioktatásával semmire sem fogunk jutni.

 

A nemzeti konzultációs rendszer azt üzeni az embereknek, hogy halljuk a hangjukat, és megfogadjuk a tanácsaikat – húzta alá Orbán Viktor.

 

A konfliktusok léte a politikában jó és természetes, de mint mindenben, itt is az arányok és a mérték a lényeg – mondta.

 

Orbán Viktor, aki úgy fogalmazott, „egy demokráciában nem lehet konfliktusmentes politikát folytatni, kivéve akkor, ha valaki nem csinál semmit.”

 

Magyarország az elmúlt négy évben sok mindent csinált, és többször sikeresen megvédte érdekeit. Sokkal többet értünk el úgy, hogy vállaltuk a nehéz küzdelmeket, mintha csendben maradtunk volna, és vakon követtük volna, amit a Nemzetközi Valutaalap, az Európai Unió, vagy valamelyik nagyhatalom utasításba ad nekünk.

 

Szuverén országhoz méltatlan dolog lenne ez – jelentette ki a miniszterelnök, aki azt kérte a jelenlévőktől, tartsák fenn a magyar egységet, mindig hallják meg az emberek hangját, lépjenek velük kapcsolatba, sohase veszítsék el a közvetlen viszonyt a hétköznapok világával, amikor kell, szálljanak síkra a közös célok és a magyar érdek mellett, és ne féljenek a konfliktusok megvívásától.

 

Orbán Viktor végül arról beszélt, a politika önmagban képtelen lenne megújítani Budapestet. A politika feladata, hogy teret adjon az itt élő magyarok kreativitásának, hogy ők itt érezhessék magukat otthon, Európának ebben a városában – zárta beszédét a miniszterelnök.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés