Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 28 vendég böngészi
André Goodfriend megalapozatlanul vádaskodik | +videó Nyomtatás E-mail
2014. november 11.

 

Goodfriend úr kijelentései jelenleg nem tűnnek másnak, mint személyes indíttatású, politikai nyomásgyakorlási kísérletnek - mondta kedden, napirend előtti felszólalásában Németh Szilárd.

 

A Fidesz országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, „az ellenzék többek közt a közvéleményt formáló újságírók hathatós segítségével hetek óta tartja napirenden a parlamentben és az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságában az úgynevezett kitiltási ügyet.” A hivatkozási alap André Goodfriend, az Amerikai Egyesült Államok ideiglenes ügyvivőjének a sajtóban megjelent állítása, többek között a NAV elnökének kitiltásáról – idézte fel Németh Szilárd.

 

Goodfriend úr kijelentései jelenleg nem tűnnek másnak, mint személyes indíttatású, politikai nyomásgyakorlási kísérletnek - mondta kedden, napirend előtti felszólalásában Németh Szilárd.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Mindezek hiányában megállapíthatjuk, hogy Goodfriend úr kijelentései jelenleg nem tűnnek másnak, mint személyes indíttatású, politikai nyomásgyakorlási kísérletnek – jelentette ki Németh Szilárd.

 

Megjegyezte, eközben olyan „hazánk és az Európai Unió, illetve a NATO számára, így az Amerikai Egyesült Államokra nézve is valós biztonsági kockázatot jelentő ügyek” kerülnek le napirendről, mint az MSZP országgyűlési képviselőjelöltjének KGB-s kapcsolata.

 

Az előző gondolattal összefüggésben Németh Szilárd ismertette, a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztját is adó szocialisták az újpesti időközi választáson egy olyan jelöltet indítanak Horváth Imre személyében, akit a Kádár-rendszer hivatásos BM-állományú tisztjeként egy öthónapos KGB-s tanfolyamon képeztek ki a 80-as évek elején, amire írásos, tényekkel alátámasztott bizonyítékok vannak, sőt, maga a jelölt is elismerte mindezt a nyilvánosság előtt.

 

A fideszes képviselő megfogalmazása szerint a hazai ellenzék kizárólag André Goodfriend megalapozatlan állításit fogadja el, ezért „nem meglepő az sem”, hogy Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke a házszabályt megsértve nem hajtotta végre a bizottság határozatát.

 

Az ellenzék is csak bizonyítékok nélkül vádaskodik, egyszerre kockáztatva ezzel hazánk szuverenitását és demokratikus berendezkedésünk alapjait. Egyetlen ország sem engedi meg, hogy egy másik állam polgára bizonyítékok nélkül, bemondásos alapon, bűncselekmény elkövetésével megvádolhassa a saját állampolgárait – jegyezte meg Németh Szilárd.

 

A politikus állítása szerint „a demokráciák attól is demokráciák, hogy nem az ártatlanságot kell bizonyítani, hanem a megvádolt bűnösségét, mégpedig hitelt érdemlő módon.” Nagyon fontos a bűn üldözése, a bűnözők lefülelése és megbüntetése, de legalább ennyire fontos az ártatlanok, a tisztességes és becsületes magyar emberek megvédése – hívta fel a figyelmet Németh Szilárd, aki szerint „az ártatlanság vélelme nem csak jogi kategória.” Minden magyar állampolgárnak Alaptörvényben garantált joga van a jó hírnévhez, a zavartalan munkavégzéshez és a magánélet szentségéhez – emelte ki a képviselő.

 

Németh Szilárd arról is beszélt, a külgazdasági és külügyi bizottság és a nemzetbiztonsági bizottság együttes ülésén is kísérletet fognak tenni André Goodfriend meghallgatására. A magyar kormánynak, az Országgyűlésnek és az egész országnak az az érdeke, hogy ez az ügy megnyugtató módon tisztázódjon – zárta szavait a Fidesz országgyűlési képviselője.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés