Névnap

Ma 2018. január 23., kedd, Zelma és Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
január
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 61 vendég böngészi
A Fidesz javaslatait fogadta el a testület Nyomtatás E-mail
2010. május 10.
Múlt heti ülésén az újpesti képviselőtestület módosította a vállalkozások támogatásáról szóló rendeletét. A vitában a Fidesz frakcióvezetője felhívta a figyelmet: válság idején elsősorban munkahelyek teremtésére és ennek támogatására kellene koncentrálni. Mivel ez az előterjesztésből teljesen hiányzott, Wintermantel Zsolt módosító javaslatcsomagot nyújtott be, amit a képviselő testület el is fogadott.

 


Talán a Károlyi Városközpont építése is folytatódhat az új vállalkozói támogatás segítségével

 

 

Mint arról lapunkban korábban többször beszámoltunk, a vállalkozásokat segítő tavalyi szabályozás olyan teljesíthetetlen feltételeket szabott, amelyek alapján egyetlen fillér támogatást sem tudtak igénybe venni az újpesti vállalkozások a 30 millió forintos alapból. Erre a veszélyre a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője, Wintermantel Zsolt már akkor is felhívta a figyelmet, azonban észrevételeit és javaslatait lesöpörte az asztalról a szocialista többség.Látva a teljes kudarcot, most módosítási javaslatot fogalmazott meg Trippon Norbert szocialista alpolgármester, aki a teljesen hatástalan eredeti rendeletet is kidolgozta és megszavaztatta a testületi többséggel. Az új ötlet szerint nem kamattámogatást vehetnének igénybe a pályázók, hanem beruházási és oktatási támogatásban részesülnének.

 


Wintermantel javaslata ezzel szemben azt tartalmazza, hogy abban az esetben lehet munkahely teremtési célra pályázni, ha a vállalkozás vállalja átlagos statisztikai létszámának egy évig való megtartását és növeli az alkalmazotti létszámot további egy fő teljes munkaidőben foglalkoztatatásával. – Korábban gyesen vagy gyeden lévő anyukát is alkalmazhatnak a vállalkozások részmunkaidőben, aki egy éven belül kíván viszszatérni a munka világába – hangsúlyozta a frakcióvezető. A támogatás ezekben az esetekben a minimálbér után fizetendő munkaadói járulék összege, foglalkoztatottanként legfeljebb 1 millió forint. A most országgyűlési képviselőnek is megválasztott politikus javaslatát az előterjesztő, majd a képviselő-testület is elfogadta.

 


Wintermantel szerint időszerű volt a módosítás, ugyanis a frakciójuk figyelmeztetése és javaslatai ellenére a szocialista többségű kerületvezetés tavaly teljesen rossz szabályozást fogadott el. A Fidesz munkahelyteremtést célzó módosító javaslatainak elfogadásával viszont valóban érdemi segítséget tudnak nyújtani a helyi vállalkozásoknak.

 

 

(HelyiTémaOnline)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.