Névnap

Ma 2018. február 24., szombat, Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 89 vendég böngészi
„Aki nem nevez be, nem is nyerhet” Nyomtatás E-mail
2014. november 17.

 

Minden ország olyan lesz, amilyen a fiatalsága, ezért létkérdés, hogy fiataljainkkal megszerettessük a sportot - mondta Orbán Viktor szombaton Győrben, az Audi Aréna multifunkcionális csarnok ünnepélyes átadásán.

 

Itt mindenki egyetért abban, hogy ha van csapat Magyarországon, amely kiérdemelt egy ilyen létesítményt, akkor az éppen a Győri Audi ETO kézilabdacsapata – fogalmazott beszédében a miniszterelnök.

 

Megjegyezte„a magyar történelem két híres női csapatot ismer: az egri nőkét, akik Dobó kapitánnyal megvédték a várat a töröktől, és a győri nőkét, akik Görbicz kapitánnyal végigverték Európát.”

 

A kormányfő emlékeztetett, két Bajnokok Ligája győzelem, tizenegy magyar bajnoki cím, tíz magyar kupagyőzelem fűződik a Győri Audi ETO női kézilabda csapatához. Ma tehát Európa legerősebb női kézilabdacsapatának új otthonát adjuk át – húzta alá Orbán Viktor.

 

Kiemelte, Győr a magyar női kézilabda utánpótlásának is legfontosabb bázisa lett - mint megjegyezte – „aligha van ma olyan magyar NB1-es női csapat, ahol ne játszana ETO-nevelésű játékos.” A győri kézis hölgyek maguk is szívükön viselik az utánpótlás-nevelést, sőt van, aki jelenleg a szíve alatt is – fogalmazott a miniszterelnök Görbicz Anitára utalva, aki gyermeket vár.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Orbán Viktor elmondása szerint „nemcsak a kézilabdacsapatnak, hanem minden magyar embernek szeretnék átadni ezt a pályát.” Azt szeretnénk, ha minél többen sportolnának itt. Valójában abból a célból építettük ezt az arénát is, hogy mi magyarok egy sportért rajongó nemzetből sikeres, sportoló nemzetté váljunk – jelentette ki a kormányfő.

 

Kitért rá, „miközben hazánk méretét meghazudtoló mennyiségű érmet gyűjt be az olimpiákon és más világversenyeken”, addig az Európai Unió 28 tagállamából a 4 legkevesebbet mozgó ország között tartanak minket számon.

 

Ismertette, a magyar fiatalok mindössze 38 százaléka sportol rendszeresen. Minden ország olyan lesz, amilyen a fiatalsága, ezért létkérdés, hogy fiataljainkkal megszerettessük a sportot – szögezte le Orbán Viktor.

 

Hozzátette, „a sport belépőt jelent a szabadság világába, ahol a szorgalom, a tehetség és az akaraterő mesterhármasa számít és nem a születés, vagy az előjogok és belépőt jelent a munka világába, ahol az lehetsz és az is leszel, amiért naponta keményen megdolgozol.”

 

A miniszterelnök szerint jó lenne megértetnünk gyermekeinkkel, a következő nemzedékekkel, hogy aki elbújik a próbatételek elől, aki lebeszéli magát a megmérettetésről, mindig a sor végén fog kullogni, mert „aki nem nevez be, nem is nyerhet.”

 

Orbán Viktor arra kérte a győri szülőket, sportoltassák gyermekeiket. Régi bölcsesség, hogy a sport két dologra tanít meg: becsülettel győzni és emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít, ami fontos az életben – mutatott rá a miniszterelnök.

 

Szólt arról is, a 6.5 milliárdból felépített 5000 férőhelyes aréna a kormány, a város és a vállalkozások együttműködésének példája. "Az építkezést a kormány finanszírozta, az infrastruktúrát az önkormányzattal felesben álltuk, az üzemeltetéshez pedig jelentős összegekkel az Audi is hozzájárul majd" – hívta fel a figyelmet a kormányfő, aki köszönetet mondott „mindenkinek, akinek a munkáját dicséri ez a kivételes aréna.”

 

Egy régi álom teljesült ebben a városban. Egy olyan álom, amire a győriek és mi, magyarok már régen vártunk; egy multifunkcionális sportcsarnok felépítésére – mondta beszédében Borkai Zsolt Győr fideszes polgármestere.

 

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint „ezt a csarnokot a siker építette fel.”

 

Borkai Zsolt példaként említette a győri sportolók kiemelkedő teljesítményét és eredményeit, amely – mint fogalmazott – új lendületet adott azon fiatalok számára is, akik sportolni akarnak, akik szeretnének sikert elérni, nap mint nap mozogni, egészségesen élni.

 

A városvezető kitért rá, a mai nap siker a városnak, illetve a győrieknek is. A polgármester köszönetet mondott mindenkinek, aki segített abban, hogy felépülhessen a csarnok, külön köszönetét fejezve ki a kormánynak, amely közel 5 milliárd forinttal támogatta a létesítmény létrejöttét.

 

Hiszem azt, hogy ez a siker a mai nappal nem fejeződött be. Ígérem önöknek, hogy mindent megteszek annak érdekében, hogy minél több világverseny jöhessen ebbe a sportcsarnokba – zárta szavait a városvezető.

 

Görbicz Anita, a győri Audi ETO KC csapatkapitánya arról beszélt: sokak régi vágya vált valóra azzal, hogy elkészült ez a hihetetlenül gyorsan megépült létesítmény, amelynek reményei szerint félelmetes hangulata lesz az ellenfelek számára. "Győr jó otthona a sportnak" - tette hozzá.

 

A járműgyár és a város közös sikere mérföldkövének nevezte a létesítmény átadását Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke, aki úgy fogalmazott, hogy az üzemben vagy annak beszállítójaként 30 ezer embernek és családjának megélhetést adó cég Győrben otthon érzi magát és nyolc esztendeje a női kézilabda-csapat főtámogatója.

 

(Fidesz.hu, MTI)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés