Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 59 vendég böngészi
Az egész baloldal kórusban hazudott | +videó Nyomtatás E-mail
2014. november 25.

 

Lehet, hogy a 128 millióval ugyanazok akartak most segíteni Simon Gáboron, akik annak idején Zuschlagon? – tette fel a kérdést Németh Szilárd.

 

A Fidesz országgyűlési képviselője keddi napirend előtti felszólalásában felidézte, Simon Gábor mintegy 240 millió forintot helyezett el osztrák bankszámlákon, szavai szerint a vagyon többek között egy cég, valamint egy budapesti ingatlan eladásából származott, a szóban forgó időszakban azonban nem volt a tulajdonában ilyen értékű ingatlan, illetve gazdasági társaság.

 

Simon Gábor külföldi bankszámláin elhelyezett megtakarítás a vagyonnyilatkozataiban nem szerepel, az összeget jövedelemként sem vallotta be, így a jogszabályok által előírt adót sem fizette meg – tette hozzá Németh Szilárd. Mint mondta, a valótlan tartalmú vagyonnyilatkozatok benyújtásával a szocialista politikus okirathamisítást követett el.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Emlékeztetett arra is, Simon Gábort 2008-ban és 2009-ben is nemzetbiztonsági ellenőrzés alá vonták akkori államtitkári kinevezései miatt, azonban a C típusú kérdőíven sem tüntette fel ezeket a bankszámlákat.

 

Az ügyészségen is azt hazudta, hogy a külföldön rejtegetett százmilliók csak vagyonkezelésre kerültek a birtokába – jegyezte meg, hozzáfűzve, kiderült, hogy a MagNet Bankban is van körülbelül egy 75 milliós eltitkolt vagyona.

 

Szólt arról is, hogy Welsz Tamás házában a nyomozók megtalálták Simon Gábor széfjét, benne egy más névre kiállított, de a szocialista politikus fényképével és aláírásával ellátott bissau-guineai útlevelet. Szavai szerint az általa vásárolt ingatlanokért kifizetett összeg olyan ismeretlen forrásokból keletkezett, amelyek adóbevallásaiban nem szerepeltek, így ezek után sem fizette meg az adót.

 

Október végén Simon Gábor a külföldi bankszámlákon rejtegetett vagyona után adóhátralékként 128 millió forintot fizetett a hatóságnak – mutatott rá, egyúttal kifejtette, a közteher kiegyenlítésével elismerte, „az eltitkolt vagyon az övé, vagy legalábbis ő őrizgeti.”

 

Simon Gábort és a pártot védve tavasszal az egész baloldal kórusban hazudott – jelentette ki Németh Szilárd. Hangsúlyozta, Zuschlag János egy interjúban úgy fogalmazott, az eltitkolt 240 millióról tudnia kellett az MSZP vezetésének. Valakik annak idején neki is összedobtak 50 millió forintot, ami kárenyhítésként csökkentette a büntetési tételt – húzta alá.

 

Lehet, hogy a 128 millióval ugyanazok akartak most segíteni Simonon, akik annak idején Zuschlagon? Lehet, hogy ez a hallgatás a balhé elvitelének az ára, a modern vörös segély? – tette fel a kérdést.

 

Úgy fogalmazott, a baloldal nem gondolhatja azt, hogy Simon MSZP-ből való távozásával már nincs közük az ügyhöz. Önök az embereknek válaszokkal tartoznak, mondják meg végre, milyen szerepet játszanak ebben a mai napig hazugságokkal teli korrupciós ügyben – intézte szavait a szocialista képviselőkhöz.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés