Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 60 vendég böngészi
Történelmi jelentőségű döntést hozott az Országgyűlés | +videó Nyomtatás E-mail
2014. november 26.

 

Igazságot teszünk, lezárjuk a múltat, és kiszámítható jövőt garantálunk – jelentette ki Tuzson Bence keddi sajtótájékoztatóján a fair bankokról és forintosításról szóló törvények elfogadását követően.

 

Az Országgyűlés kedden megszavazta a fair bankokról és a forintosításról szóló törvényeket. Történelmi jelentőségű döntést hozott az Országgyűlés, amely Európában is egyedülálló – szögezte le Tuzson Bence. A Fidesz-frakció szóvivője hangsúlyozta, nem volt még Európában olyan törvénycsomag, amely ily módon segítette volna a hiteleseket. Elmondta, ezekkel a döntésekkel kivezethetik Magyarországról a devizahiteleket.

 

Tuzson Bence közölte, a devizahitelesek kapcsán három fontos csomagról beszélünk. Az első a bankok elszámoltatása, mely a múlt lezárásáról, az igazságtételről szólt. Az elszámoltatás keretében jövőre ezer milliárd forint jut vissza az emberekhez; lezárt szerződések esetén készpénzben, másoknál pedig 25-30 százalékos törlesztőrészlet-csökkenés révén – mondta el. Azt a pénzt, amit a bankok tisztességtelenül elvettek, vissza kell adniuk az embereknek – jegyezte meg.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A politikus aláhúzta, a másik két lépés, a fair bankokról és a forintosításról szóló törvények a jövőről szólnak.

 

A fair bankok intézménye kiszámíthatóságot garantál az emberek számára, véget ér a kisbetűs korszak – fűzte hozzá. A képviselő kifejtette: három évente lehet csak változtatni a kamatokat, költségeket, díjakat, és ezeket is csak a Magyar Nemzeti Bank felügyelete mellett.

 

A forintosítás megteremti a biztonságot – húzta alá Tuzson Bence. A forintosítás összességében azt eredményezi, mintha átlagosan minden devizahitelesnél 190 forinton rögzítenék a svájci frank árfolyamát – jelentette ki. A szóvivő hangsúlyozta, a Kúria döntése után sikerült olyan megoldást találni, amellyel a forintosítást követően a piacinál jóval alacsonyabb lesz a kamat. Kamatplafont vezetnek be; lakáshiteleknél a kamatfelár plafonja 4,5 százalék, egyéb szabad felhasználású hiteleknél pedig 6,5 százalék lesz – fejtette ki.

 

A képviselő elmondta, a Fidesz-frakció módosító indítványának köszönhetően a törvények kiterjednek az árfolyamgátat korábban igénybe vevők körére is. Jól fognak járni, mert elmondhatjuk, hogy az esetükben a gyűjtőszámlán levő összeg meg fog szűnni, és továbbra is a kedvezményes kamatokat kell fizetniük – fűzte hozzá.

 

A szóvivő arról is beszélt, hogy a bankoknak mindenkivel el kell számolniuk, azokkal is, akikkel korábban felmondták a szerződést. Igazságot teszünk, lezárjuk a múltat, kiszámítható jövőt garantálunk; sokkal jobb lesz mindenkinek, minden hitelesnek – fogalmazott Tuzson Bence.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés