Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 63 vendég böngészi
Ez a legjobb eszköz arra, hogy megvédjük a drogtól a gyerekeket | +videó Nyomtatás E-mail
2014. december 09.

 

Aki a drogszűrést ellenzi, tudatosan vagy nem tudatosan, de végül is a drogot támogatja – mondta Rogán Antal.

 

A Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatóján kijelentette, „fenntartásokkal, módosításokkal és erős pontosításokkal” támogatják Kocsis Máté drogtesztre vonatkozó javaslatát. Azt gondoljuk, hogy aki a drogszűrést ellenzi, tudatosan vagy nem tudatosan, de végül is a drogot támogatja – jegyezte meg Rogán Antal. Mint mondta, véleményük szerint a kötelező drogszűréssel lehet a legjobban harcolni a drogkereskedők, a szervezett bűnözés ellen – fogalmazott, hozzátéve: „a kötelező drogszűrés az egyik legjobb eszköz arra, hogy megvédjük a drogtól a gyerekeinket”.

 

A politikus kifejtette, az egyik módosítási javaslatuk, hogy szeretnék, ha kiskorúak esetében a drogteszt eredményéről csak a szülő értesülhet, a hatóság, illetve az iskolai vezetés nem, és jogkövetkezmény sem párosulhat hozzá. A szülőnek kell eldöntenie, hogy kiket kíván bevonni a helyzet kezelésébe – fűzte hozzá.

 

Jelezte, kellő alapossággal kell kidolgozni a törvényjavaslatot, a frakció fel fogja kérni a kormányt - lehetséges, hogy az Országgyűlés segítségével -, hogy a szükséges vizsgálatokat végezze el, és legkésőbb február elejéig ezt terjessze a Ház elé. Szavai szerint érdemes a külföldi és a hazai – például a katonai iskolákban létező - tapasztalatokat is megvizsgálni, és meg kell vitatni, hogy mit lehet ezekből átültetni a gyakorlatba.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Mint ismert, Kocsis Máté javaslata az újságírókra és a politikusokra is kiterjed. Rogán Antal ezzel kapcsolatban leszögezte, „politikusok esetében a mi frakciónk nem tart semmiféle szűréstől”, de ez jogi kérdés, amiről ki kell kérni a jogászok véleményét.

 

Gulyás Gergelyt szeretnénk megkérni arra, hogy az Igazságügyi Minisztériummal konzultálva legkésőbb január végéig tegyen le egy véleményt a frakció asztalára – húzta alá. Hangsúlyozta, ezt a törvényjavaslatot csak úgy lehet elfogadni, ha előtte lezajlik a megfelelő társadalmi konzultáció, véleményt kell alkotniuk a szakembereknek, a szülők szervezeteinek, valamint a pedagógusoknak is.

 

Rogán Antal a sajtótájékoztatón beszélt arról is, hogy az Egyesült Államokban Barack Obama elnök az internetadó bevezetését javasolja a távközlési adó kiterjesztésén keresztül. Frakciónk érdeklődéssel kérdezi André Goodfriendet, hogy kiáll-e tüntetni Barack Obama ellen is. Ha igen, akkor ezt majd milyen formában fogja megvalósítani: Budapesten, vagy esetleg Washingtonban fog erre sor kerülni – fogalmazott a fideszes politikus. Rámutatott, ha ezt az ügyvivő nem teszi meg, akkor eddigi viselkedése képmutatás, aminek szavai szerint sem a diplomáciában, sem a politikában nincs helye.

 

Mindenkit, aki Portik Tamással akár a nevemet, akár az önkormányzatét összefüggésbe hozta az elmúlt hetekben, azt kénytelen leszek beperelni, mert ez nem felel meg a valóságnak, és nem felel meg a tényeknek – reagált az ezzel kapcsolatos újságírói kérdésre.

 

Szólt arról is, határozott korrupcióellenes küzdelemre van szükség, ezzel kapcsolatban az Állami Számvevőszék elnöke, a Belügyminisztérium, valamint a legfőbb ügyész tájékoztatást adott a parlament bizottsági elnökeinek, és egy konferencia formájában ismertetik a szükséges lépéseket a nyilvánossággal is.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés