Névnap

Ma 2018. február 18., vasárnap, Bernadett napja van. Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 44 vendég böngészi
Az ügyvivő vállalja, amit állít! | +videó Nyomtatás E-mail
2014. december 09.

 

Felszólítjuk André Goodfriendet, hogy ne bújjon a diplomáciai mentessége mögé - fogalmazott a kormányfő.

 

A szegények száma Magyarországon nem nő, hanem csökken – válaszolta Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában egy ellenzéki képviselőnek. A miniszterelnök hangsúlyozta: a munkából élők száma nő, a segélyből élők száma csökken. A szegényeknek több pénzük van, mint korábban volt, munkáért cserébe - fűzte hozzá.

 

Amíg csak egyetlen szegény ember van, aki önhibáján kívül szegény, addig az állapotok nem fogadhatók el – vélekedett. Az Ön kérdésére a válasz, hogy helyes kormányzati politikát kell folytatni – mutatott rá.

 

A kormány ezirányú lépéseit sorolva Orbán Viktor kifejtette: három éves kortól kötelező az óvodáztatás, a pedagógusok béremelését a gyerekek miatt rendelték el, a közoktatásra jelentősen több pénzt fordítanak, a harmadik osztályosoknak is ingyen van a tankönyvcsomag, az önkormányzatok egymilliárd forintot kaptak óvodai helyek bővítésére, 4000 új óvodai hely létesül, illetve a kormány folytatja a tornateremépítési és uszodafejlesztési programját a következő esztendőben is.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

„Ma ennyire futja Magyarország erejéből” – mondta, megjegyezve, hogy ez nem kevés. Egyúttal köszönetet mondott azoknak a dolgozó embereknek, akik az adójukon keresztül lehetővé teszik, hogy segíthessük a szegényeket.

 

A miniszterelnök viszonválaszában úgy fogalmazott: a kérdés nem az, hogy vannak-e még szegények, a kérdés az, ki mit tesz annak érdekében, hogy ne legyenek. „Olcsó válasz lenne felsorolni mindazt, amit önök tettek” – jegyezte meg.

 

Ugyanakkor a baloldal padsoraihoz fordulva kiemelte: nem tettek semmit a szegénység csökkentése érdekében, az önök intézkedései növelték Magyarországon a szegénységet, nyugdíjat, fizetést vettek el, megvágták a szociális kiadásokat.

 

Ehhez képest mi ennek az ellenkezőjét tettük – mutatott rá. Ha három éves kortól az óvoda kötelező, az azt jelenti, hogy minden gyermek naponta legalább háromszor enni fog, ez a gyerekszegénységet végképp felszámolja – vélekedett.

 

Egy másik azonnali kérdésre válaszolva Orbán Viktor kijelentette: köztudomású, hogy a baloldali kormányok kliensei mindig is a nagybirtokosok voltak, nekik adták oda olcsón az állami földeket, „ezt a rendszert mi megtörtük, és ez Önnek fáj”.

 

Ezzel szemben mi azt akartuk, hogy az állami földeken minél több gazda jusson gazdálkodási lehetőséghez – húzta alá. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy függetlenül a társadalmi helyzettől a pályázatok szabályait mindenkinek be kell tartani, itt az a helyes, ha zéró toleranciát hirdetnek.

 

A Hortobágyi Nemzeti Park igazgatósága által haszonbérletbe adott földekről szólva a miniszterelnök arra a szabályra hivatkozott, mely szerint a döntést hozó és az azt vizsgáló szerv – jelenesetben a Kehi -, hogyan készítsen jelentést a kormány számára. Legkésőbb tehát január 31-ig a kabinet megkapja a jelentést, és akkor örömmel tájékoztatom az eredményről önöket is – mondta.

 

Orbán Viktor viszonválaszában megismételte: vita van az ellenőrzést végző és az ellenőrzött állami szerv között. Ugyanakkor hangsúlyozta: nemcsak a hortobágyi földek esetében, hanem az egész ország esetében a gazdáknak állattartás fejében bérbe adott földeknél az állattartás feltételének teljesítését teljes körűen ellenőrizni kell, és szigorúan kell eljárni.

 

Alig volt olyan ágazat, ami oly mértékben lett volna kivételezett, mint a felsőoktatás – reagált egy újabb azonnali kérdésre a kormányfő. Szavai szerint 300-400 milliárd forintot ért el az az összeg, amit ebbe az ágazatba juttattak fejlesztésekre.

 

„Nem fogadhatjuk el azt a logikát, miszerint a gimnázium, a felsőoktatás és a szakmai képzés egymással szembeállítható lenne, ezért a kormány csak olyan szakképzést támogat, hogy a hároméves szakképzés után lehetőség legyen egy kétéves továbbtanulással érettségit szerezni, és világos pálya legyen a felsőoktatásba való bejutás azok számára is, akik képzésüket szakiskolában kezdték” – érvelt a miniszterelnök.

 

A kormányfő azonnali kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, a NAV-ügy jó irányba halad, mivel „itt a lehetőség, hogy az egész ügyet a bizonyítékok nélküli hablatyolásból a jog egyértelmű és tiszta világába helyezzük át”. Orbán Viktor hangsúlyozta, a per megindítása elvárás a NAV elnökével szemben. Ha nem indít haladéktalanul pert az amerikai ügyvivővel szemben, le fogom váltani – jegyezte meg.

 

Szavai szerint ha az amerikai ügyvivő bebizonyítja, és ezt a bíróság is megállapítja, akkor a NAV elnöke börtönbe fog menni. Ha azonban a bíróság azt állapítja meg, hogy az amerikai ügyvivő valótlanságot állított, annak is meglesznek a következményei – szögezte le.

 

A kormányfő viszonválaszában felszólította André Goodfriendet, hogy ne bújjon a diplomáciai mentessége mögé. Minden magyar állampolgár nevében elvárjuk tőle, hogy álljon ki, legyen férfi, és vállalja, amit állít – hangsúlyozta. hozzátéve, a szocialisták ügyben tanúsított viselkedése nem méltó a magyar parlamentbe.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés