Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 16 vendég böngészi
Cél, hogy a lakhatási problémák ne akadályozzák a vágyott gyermekek megszületését | +videó Nyomtatás E-mail
2014. december 11.

 

2015. július 1-től életbe lép a családok otthonteremtési támogatása, a kedvezményt már az egy gyermeket nevelő családok is igénybe vehetik – hangzott el Kovács Zoltán és Novák Katalin sajtótájékoztatóján.

 

A kormányszóvivő hangsúlyozta, a magyar családok védelme és támogatása kiemelt prioritás a kormány számára; a családokra való utalás bekerült az alaptörvény szövegébe, ez a szemlélet megjelenik az adópolitikában, a bankok elszámoltatása kapcsán hozott intézkedésekben.

 

A családi kedvezmények rendszere idén és jövőre is több mint 200 milliárd forintot hagy a gyermekes családoknál – szögezte le Kovács Zoltán. Hozzátette, a több gyermekkel rendelkező szülők esetében a nettó fizetés a bruttóhoz közelít.

 

Emlékeztetett arra, 2010-re a lakástámogatási rendszer felszámolásával „szinte lehetetlenné vált a kedvezményes, illetve támogatott formában történő otthonteremtés”.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Ugyanitt Novák Katalin kijelentette, a kormány célja, hogy a lakhatási problémák ne akadályozzák a vágyott gyermekek megszületését. Ezért vezetjük be a családok otthonteremtési kedvezményét, ami 2015. július 1-től lép majd életbe – emelte ki a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, megjegyezve, az új rendszer számos elemmel bővült a korábbiakhoz képest.

 

Tájékoztatott arról is, hogy a támogatást már nemcsak a két vagy annál több gyermeket nevelő családok vehetik igénybe, hanem az egy gyermekkel rendelkezők, illetve egy gyermeket vállalók is.

 

Szintén újdonság, hogy használt ingatlanra, illetve ingatlanbővítésre is igénybe lehet majd venni a kapott összeget, és a minimális lakásméretet is csökkentették a korábbiakhoz képest.

 

Az alapelv az, hogy több gyermek után több támogatás jár – mutatott rá. Szólt arról is, emellett energiatakarékos ingatlanok esetén szintén magasabb összegű támogatást lehet majd kapni.

 

Kitért rá, az előzetes számítások szerint éves szinten körülbelül 12 ezer családot érinthet majd ez a lehetőség. 9-10 milliárdos kiadással számolunk, ez a jövő évi költségvetés tervezetében már szerepel – fűzte hozzá, megjegyezve, egy felülről nyitott előirányzatról van szó, az igények függvényében változhat az összeg. A családok otthonteremtési kedvezménye 500 ezer forinttól 3 millió 200 ezer forintig terjedő támogatást jelenthet.

 

Novák Katalin újságírói kérdésre válaszolva kifejtette, a kedvezményt házaspárok, illetve élettársi kapcsolatban élők vehetik igénybe. Az újabb gyermek vállalása esetén házastársak, meglévő gyermekek esetén pedig az élettársak is élhetnek ezzel a lehetőséggel – húzta alá.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés