Névnap

Ma 2018. március 20., kedd, Klaudia napja van. Holnap Benedek napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 97 vendég böngészi
Senki sem eshet ki a szociális hálóból | +videó Nyomtatás E-mail
2014. december 15.

 

Az Európai Bizottság jóváhagyta azt a magyarországi operatív programot, melynek köszönhetően hazánk a leginkább rászoruló embereket rendkívüli támogatásban részesíti, erre 34 milliárd forint áll rendelkezésre – jelentette be Kurucz Éva.

 

A kormányszóvivő Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztériumának vezetőjével tartott hétfői sajtótájékoztatóján kifejtette: a megemelt költségvetési támogatáson túl már jövőre további milliárdokat fordít az állam a gyermekéhezés felszámolására. Kurucz Éva emlékeztetett: már 2015 szeptemberétől bevezetik a kötelező óvodát hároméves kortól, ami azt jelenti, hogy nem lesz olyan gyermek Magyarországon, aki ne kapna legalább naponta háromszor ételt.

 

2016 január elsejétől még szélesebb körben teszik ingyenessé a gyermekétkeztetést az EB által elfogadott program segítségével. Azaz a legnehezebb helyzetben lévő 0-3 éves korú gyermekek élelmiszersegélyére, az idősek gondozására és a közterületen élők további megsegítésére nyílik majd lehetőség.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Kurucz Éva hangsúlyozta: a kormány kiemelt célja, hogy felemelje a szociálisan leszakadó társadalmi rétegeket. A nélkülözés megszüntetése, a tisztességes megélhetés megteremtése a kormány elsődleges célja – tette egyértelművé a kormányszóvivő, megjegyezve, hogy a munka jelenti a valódi kitörés lehetőségét a szegénységből.

 

Balog Zoltán a részletekről szólva kifejtette: ez az első operatív program, amit az EB az új ciklusban jóváhagy. „Egy olyan rendszert építünk, melyben senki sem eshet ki a szociális hálóból” – fűzte hozzá.

 

A Biztos Kezdet Gyerekházakba, melyekből ma már több, mint 100 van, viszik be azokat az anyukákat, akik még nem érték el a 18. életévüket, és ott adják meg azokat a civilizációs ismereteket, amire szükség van a jó gyermekneveléshez – mondta a tárcavezető, hozzátéve, hogy ezekre a helyekre próbálják koncentrálni az ételcsomagokat és az alapvető fogyasztási cikkeket. Az uniós keretösszeg 29-30 milliárd forint, amit a kormány 4-5 milliárddal egészít ki – jegyezte meg. Ebből az összegből mintegy 250 ezer kisgyermeket, a hajléktalanokat, az alacsony jövedelmű, megváltozott munkaképességű embereket, valamint nyugdíjasokat támogatnak.

 

Balog Zoltán tájékoztatása szerint elsősorban hazai, minőségi élelmiszert kívánnak eljuttatni a hátrányos helyzetű csoportokhoz, illetve a szociális gazdaságokból érkező termékek is előnyt fognak élvezni. Hozzátette: a program során a hazai segélyszervezetek tapasztalatára is számítanak.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés