Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 70 vendég böngészi
Ez a különbség Nyomtatás E-mail
2014. december 15.

 

Béremelések vannak a büdzsében, nem pedig bércsökkentések, mint annak idején a szocialisták költségvetéseiben – mutatott rá napirend előtti felszólalásában Rogán Antal.

 

Rogán Antal felidézte, milyen költségvetést készített 2006-ban a megnyert választás után és 2010-ben a kormányzás elhagyásakor az akkori szocialista kormány. 2006-ban a Gyurcsány-kabinet a választások előtt 5 százalékkal csökkentette az áfát, majd a választás után rögtön visszaemelte azt.

 

Ennek az évnek a végén, amikor benyújtották a költségvetést, akkor egy 4 százalékos egészségügyi hozzájárulásról is döntöttek, ezen kívül megemelték a regisztrációs és a jövedéki adótételeket. 2006-ban 100 milliárd forinttal csökkentették az önkormányzatok támogatását, 32 milliárddal a gyógyszertámogatást, és megszüntették a rendszeres gyermekvédelmi támogatást is – sorolta a fideszes képviselő. Felhívta a figyelmet arra, ezeket az intézkedéseket az akkori baloldali parlamenti többség meg is szavazta.

 

A frakcióvezető emlékeztetett, 2010-re a szocialisták egy olyan költségvetést nyújtottak be, mely mindenkitől elvett egyhavi nyugdíjat és bért. Teljes egészében leállították az akkor még valamennyire csordogáló lakásépítési támogatásokat, és kivezették a gáz- és távhőtámogatást.

 

Ez utóbbi kapcsán megjegyezte, ha a Fidesz-KDNP nem avatkozott volna közbe, akkor a legdurvább mértékben nőttek volna a gáz és távhőárak. A fideszes politikus arra is emlékeztetett, 2010-ben a szocialisták 40 milliárd forinttal csökkentették a közösségi közlekedés támogatását, kiemelten a BKV támogatását, és újabb 70 milliárd forintot vettek el az önkormányzatoktól. Ezek voltak az önök 2006-os és 2010-es költségvetési döntései, melyek nem tanúskodtak semmilyen szociális érzékenységről – mondta Rogán Antal a baloldali képviselőknek.

 

A Fidesz frakcióvezetője aláhúzta, a szocialisták által elfogadott költségvetések fokozták Magyarországon a szegénységet, és ez ellen kell most küzdenie a jelenlegi kormánynak.

 

Az eredmények között Rogán Antal felhívta a figyelmet arra, az elmúlt években a családi adórendszernek köszönhetően 240 milliárd forinttal több marad az embereknél, és ez így marad ebben az esztendőben is. Arról is beszélt, hogy a bankok elszámoltatásának eredményként ezer milliárd forint kerül át a bankoktól a magyar családokhoz, és szinte minden devizahitelesnek 25-30 százalékkal csökken a törlesztőrészlete jövőre. A politikus a fontosabb eredmények között említette, hogy lényegesen többen jutnak ingyenesen tankönyvhöz.

 

Rogán Antal aláhúzta, béremelések vannak a büdzsében, nem bércsökkentések, mint annak idején a szocialisták költségvetéseiben. Emelkedik a rendvédelmi dolgozók bére, és szeptembertől ismét emelkedik a pedagógusok fizetése is – sorolta. A frakcióvezető felhívta a figyelmet arra is, hogy az idén hazánk dobogós helyen van az gazdasági növekedés terén az unióban, szinte nulla százalék közelében van az infláció és 7 százalékra csökkent a munkanélküliség. Ez a különbség az önök kormányzása és a polgári kormány működése között – mondta Rogán Antal a baloldali képviselőknek.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés