Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 70 vendég böngészi
A legjobb ajándék a családi móka! Nyomtatás E-mail
2014. december 22.

 

– mondja Wintermantel Zsolt Újpest polgármestere, akivel a karácsonyi szokásokról, otthoni hagyományokról beszélgettünk.

 

- Miben más a karácsony, amióta saját családja van, és nem a szüleivel ünnepel?

– Nagyon izgalmas, mert amikor az embernek új családja lesz, új szokásokat is megismer. Mindenki hoz valamit otthonról, és abból születik egy új, közös ünnep, melyben mindkét család hagyományai felfedezhetők. Ezek részben hasonlítanak, és sok esetben fedik is egymást. Azok a pillanatok, amikor nagyobb körben tudjuk ünnepelni a karácsonyt, mindig emlékeztetnek a gyerekkorra. Már nem én vagyok a gyerek, most mindennél többet ér, ha a saját gyerekeimet boldognak látom.

 

- Titkon Ön is számít valamire, amit nagyon szeretne ajándékba kapni?

– Nem szeretek a középpontban lenni, így azt sem ha én vagyok az ünnepelt.

Az persze más, mikor a családban kitalálnak nekem valami vicces dolgot, ami egy rossz szokásomra világít rá, vagy ha kitalálnak valami közös nagy mókát, aminek én vagyok a főszereplője. Az ilyen ötleteket nagyra értékelem, mindig megnevettetnek. Ajándékok helyett a közös programoknak örülök legjobban; a hétköznapi apróságoknak, egy jó jegynek az iskolában, vagy egy sikeresen elvégzett feladatnak.

 

- Van olyan tennivaló a karácsonyi készülődés során, amelyből Ön is kiveszi a részét?

– Természetesen! Minden évben nekem kell segíteni a Jézuskának a fa befaragásánál, de szerencsére a modern technika nem hagy cserben. Vannak már olyan eszközök, amelyekkel hamar megoldom a feladatot, és még jut időm a piacozásra is.

 

- Milyen évet zárt?

– Fárasztó és nehéz év volt, rengeteg tennivalóval. A folyamatos iskola és rendelő felújítások, különböző fejlesztések mellett azonban szakmai sikereknek is örülhettünk, a Halassy Uszoda építőipari nívódíjat kapott. Négy választást kellett lebonyolítani ebben az évben, ez mindannyiunk számára megterhelő. Azonban jó hír, hogy az újpestiek újra bizalmat szavaztak nekem és csapatomnak, s ez minden nehézséget feledtet.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés