Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 95 vendég böngészi
Stabil pénzügyek, tartós gazdasági növekedés | +videó Nyomtatás E-mail
2015. január 05.

 

A magyar gazdaságfejlesztési modell, - mely egyedülálló eredményeket ért el Európában - továbbra is biztosítani fogja, hogy növekedjenek a bérek valamint emelkedjen a foglalkoztatottság szintje, és mindenki jobban élhessen 2015-ben – hangsúlyozta Bánki Erik hétfői sajtótájékoztatóján.

 

A 2010-es kormányváltás óta megvalósult gazdaságpolitikai fordulat legfontosabb elemei a munkahelyteremtés, a gazdasági növekedés emelkedő pályára állítása, a versenyképesség javítása, az államadósság folyamatos csökkentése, és a GDP-arányos államháztartási hiány 3 százalék alatt való tartása voltak – fogalmazott Bánki Erik. Az eredmények mára azt mutatják, hogy a Magyarország által – az unióban egyedüliként - alkalmazott egyedi gazdaságfejlesztési, gazdaságélénkítési modell a legeredményesebbnek és a legsikeresebbnek bizonyult – tette hozzá.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Miközben a teljes adórendszert átalakítottuk, és az unióban az egyik legkedvezőbb személyi jövedelemadózási rendszer és társasági nyereségadózási modell működik, aközben nőttek a gazdaság mutatói, fejlődő pályára állt a gazdaság. Nőttek az adóbevételek, és idő előtt visszafizettük azt az IMF-hitelt is, melyet a Gyurcsány és Bajnai kormányok vettek fel – sorolta a Fidesz országgyűlési képviselője.

 

Bánki Erik aláhúzta, 2013-ban jött az érdemi gazdasági fordulat, tartós növekedési pályára állt a magyar gazdaság. Felhívta a figyelmet arra, hogy a gazdasági növekedés kétszerese az uniós átlagnak.

 

2014-ben várhatóan 3,2 százalék lesz a magyar gazdasági növekedés, az uniós átlag pedig 1,5 százalék – tette hozzá. Sokkal hatékonyabban, eredményesebben tudtuk a válságot kezelni, mint az unió többi országa – hangsúlyozta a fideszes politikus. Bánki Erik arra is felhívta a figyelmet, hogy a tartós gazdasági növekedést úgy tudtuk elérni, hogy nem kellett a lakosságot újabb adóterhekkel megterhelni; az egységes közteherviselésbe bevonták azokat a gazdasági szektorokat is, melyek korábban nem vettek részt ebben.

 

A szakpolitikus arra is emlékeztetett, hogy az államháztartási hiányt már negyedik éve 3 százalék alatt sikerült tartani; ennek mértéke 2014-ben várhatóan 2,9 százalék lesz. Arra is kitért, hogy rekordot ért el a foglalkoztatottak száma, hiszen 4 millió 230 ezer embernek van munkája. A munkahelyteremtés tekintetében is Európa éltanulói voltunk az elmúlt időszakban – jegyezte meg. Bánki Erik felhívta a figyelmet arra, hogy a foglalkoztatottak száma 2010-ben, a kormányváltás előtt nem érte el a 3,8 millió főt sem.

 

2015-ben a cél az, hogy a 2013-ban és 2014-ben elért eredményeket fenn tudjuk tartani; stabilan, az uniós átlag kétszeresét kitevő gazdasági növekedést mutasson fel a magyar gazdaság – húzta alá Bánki Erik. Elmondta azt is, 2015-ben az államadósság tovább csökken 75 százalék körüli értékig, és 2,4 százalékos költségvetési hiánnyal számolnak.

 

A képviselő kitért arra is, hogy a magas tartalékszint biztosítja a költségvetés stabilitását. Bánki Erik szerint az Országvédelmi Alap 30 milliárd forintja és az általános tartalékban lévő 100 milliárd forint megfelelő biztonságot nyújt az előre nem látható helyzetekre. Bánki Erik szerint a legfontosabb az, hogy tovább erősödjön a munkahelyteremtés, és 2020-ra elérjük a teljes körű foglalkoztatottságot. Az elmúlt évek mutatói biztatóak – jegyezte meg.

 

A fideszes politikus azt is fontosnak tartja, hogy az elmúlt években növekedett az emberek életszínvonala. 2013-ban és 2014-ben is jelentős reálbér-növekedés volt, és a két év alatt 1,1 százalékos volt összesen az infláció mértéke – húzta alá.

 

Bánki Erik 2015-re vonatkozóan kitért a banki elszámoltatás folytatására is, melyet Európában egyedülállónak nevezett. Az elmúlt évek során jogtalanul elvett ezer milliárd forint visszakerül az emberekhez, és jelentősen csökkennek majd a törlesztőrészletek – fűzte hozzá.

 

Magyarország továbbra is Európa éltanulója marad. A magyar gazdaságfejlesztési modell, - mely egyedülálló eredményeket ért el Európában - továbbra is biztosítani fogja, hogy növekedjenek a bérek és emelkedjen a foglalkoztatottság szintje, és mindenki jobban élhessen 2015-ben – fogalmazott Bánki Erik.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés