Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 17 vendég böngészi
Megújult a kertvárosi plébánia Nyomtatás E-mail
2015. január 08.

 

Felszentelték az Újpest-kertváros Szent István plébánia frissen felújított plébániaépületét Vízkereszt napján. A felújításhoz a hívek adományai mellett az önkormányzat is hozzájárult, a város a nyílászárók cseréjében és az elektromos hálózat korszerűsítésében nyújtott támogatást.

 

A felszentelést megelőző vízkereszti szentmisét Pályi László, Újpest Díszpolgára celebrálta, aki nyár végéig volt a kertváros plébánosa. Úgy fogalmazott: év elején hálát adunk az elmúlt esztendőkért, és arra kérjük az Istent, hogy a soron következő évben is részesüljünk a kegyelmében. Maga a szentmise, amelyen dr. Molnár Szabolcs alpolgármester is részt vett, e gondolatok köré épült. Pályi atya szólt arról is, megújult a plébánia épülete. Utóbbit Horváth István jelenlegi plébános szentelte fel, egyben köszönetet mondott a hívek és az önkormányzat támogatásáért. A város a nyílászárók cseréjét és az elektromos hálózat felújítását támogatta.

 

Felszentelték az Újpest-kertváros Szent István plébániát

 

Dr. Gerber Gábor, az egyházközség világi elnöke azt mondta, jó látni a plébánia fejlődését, jó hasznát veszik majd például a megújult közösségi termeknek.

 

Az Újpest-kertváros Szent István plébánia Újpest egyik legnagyobb lélekszámú egyházi közössége, a plébániaépület felújításához augusztusban láttak hozzá. A munkálatokkal mostanra majdnem teljesen elkészültek, az ünnepi felszentelést vízkereszti szentmise előzte meg. Magát a templom építését 1942-ben kezdték el. A világháborúban az építkezés elakadt, majd Budapest ostroma után a hívek saját erőből folytatták az építkezést; a templom 1946-ra készült el. A hozzá tartozó, most felújított kétszintes plébániaépületet később, már a hetvenes évek első felében emelték.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés