Névnap

Ma 2018. február 22., csütörtök, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 112 vendég böngészi
Közel 10 százalékkal csökkenhet az energia ára a vállalkozásoknak | +videó Nyomtatás E-mail
2015. január 09.

 

Az idén létrejövő állami szolgáltatóval a szabad piacon is letörné az energiaárakat a Fidesz, hogy a vállalkozásokra is kiterjedhessen a rezsicsökkentés – hangsúlyozta Németh Szilárd.

 

Egyértelművé tettük, hogy úgy kell továbbmenni a rezsicsökkentés útján, hogy a hazai vállalkozások és a Magyarországon történő befektetések komoly versenyelőnyt élvezzenek – fogalmazott a fideszes országgyűlési képviselő. Szerinte ezt úgy lehet megteremteni, ha versenyképes áron szolgáltatnak energiát az itthoni vállalkozásoknak.

 

Ennek kapcsán kifejtette: az állami közműszolgáltató létrehozásával képesek lesznek a piaci árakat befolyásolni, tehát hatósági árazás nélkül csökkenthetik a vállalkozások terheit. Szerinte akár 10 százalék közeli csökkentés is elérhető e téren.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Magyarországon az emberek 2014-ben mind az országgyűlési, mind az európai parlamenti, mind az önkormányzati választáson a rezsicsökkentés folytatását támogatták – emelte ki.

 

Emlékeztetett, hogy a rezsicsökkentést 2012 decemberében egy kormányhatározattal indították el, szociális célzattal.

 

Németh Szilárd részletesen beszámolt az előzményekről és a rezsidíjak csökkenéséről az elmúlt időszakban a gáz, a víz- és csatorna, a távhő, illetve a villany tekintetében, továbbá kitért a hulladékszállítás, a kéményseprési, valamint a tömegközlekedési díjak csökkenésére is.

 

A fideszes politikus felidézte, céljuk az intézkedéssorozat megkezdésekor az volt, hogy csökkenjenek a magyar családok terhei, és hogy ne hazánkban kelljen az Európai Unió legmagasabb rezsidíjait fizetni.

 

Ezt sikerült elérni, és a választók nagy része ennek folytatását várja – mutatott rá.

 

Pozitív hatásként említette, hogy mintegy 350 milliárd forint maradt a magyar családok zsebében az intézkedésnek köszönhetően. Hozzátette: a rezsicsökkentéseknek köszönhetően drasztikusan csökkent az infláció, megélénkült a kiskereskedelmi forgalom, továbbá az emberek jelentősen csökkenteni tudták adósságaikat, és az állampapírok forgalmán tetten érhető, hogy a megtakarítások is növekedtek.

 

Németh Szilárd utalt rá, hogy a rezsicsökkentésnek köszönhetően átláthatóbbá váltak a rezsi-számlaképek, a társasházak működése pedig transzparensebbé vált.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés