Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 90 vendég böngészi
A nemzeti együttműködés rendszere Nyomtatás E-mail
2010. május 17.
A nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozat elfogadását javasolta Orbán Viktor miniszterelnök-jelölt az Országgyűlésnek pénteken.

 

A Fidesz elnöke, miután őt javasolta kormányfőnek Sólyom László államfő, a parlament alakuló ülésén elmondott beszédében először köszönetet mondott a választóknak, és nagyrabecsülését fejezte ki az államfő iránt is. Köszönetet mondott Sólyom László köztársasági elnöknek azért, amiért megtett mindent, hogy a választások a lehető leghamarabb megtörténjenek, majd pedig azért, hogy az új Országgyűlés és új kormány mielőbb megalakulhasson.

 

 

"Nem először állok itt önök előtt, és nem először vállalkozom Magyarország kormányának megalakítására. Tudom, hogy mi a dolgom, tudom, hogy mit vár tőlem az ország, és meg fogom tenni, véghez fogom vinni mindazt, amit várnak tőlem" - mondta. 

 

A nemzeti együttműködés nyilatkozata: „Legyen béke, szabadság és egyetértés.”

 

A XXI. század első évtizedének végén 46 év megszállás, diktatúra és az átmenet két zavaros évtizede után Magyarország visszaszerezte az önrendelkezés jogát és képességét. A magyar nemzet önrendelkezésért vívott küzdelme 1956-ban egy dicsőséges, de végül vérbe fojtott forradalommal kezdődött. A küzdelem a rendszerváltás politikai paktumaival folytatódott és végül szabadság helyett kiszolgáltatottságba, önállóság helyett eladósodásba, felemelkedés helyett szegénységbe, remény, bizakodás és testvériség helyett mély lelki, politikai és gazdasági válságba torkollott. A magyar nemzet 2010 tavaszán még egyszer összegyűjtötte maradék életerejét és a szavazófülkékben sikeres forradalmat vitt véghez. A győzelmet a magyar emberek a régi rendszer megdöntésével és egy új rendszer, a nemzeti együttműködés rendszerének megalapításával vívták ki. A magyar nemzet e történelmi tettével arra kötelezte a megalakuló Országgyűlést és a felálló új kormányt, hogy elszántan, megalkuvást nem ismerve és rendíthetetlenül irányítsák azt a munkát, amellyel Magyarország fel fogja építeni a nemzeti együttműködés rendszerét. Mi, a Magyar Országgyűlés képviselői kinyilvánítjuk, hogy a demokratikus népakarat alapján létrejött új politikai és gazdasági rendszert azokra a pillérekre emeljük, amelyek nélkülözhetetlenek a boldoguláshoz, az emberhez méltó élethez és összekötik a sokszínű magyar nemzet tagjait. Munka, otthon, család, egészség és rend lesznek közös jövőnk tartóoszlopai. A nemzeti együttműködés rendszere minden magyar számára nyitott, egyaránt részesei határon innen és túl élő magyarok. Lehetőség mindenki számára és elvárás mindenki felé, aki Magyarországon él, dolgozik és vállalkozik. Szilárd meggyőződésünk, hogy a nemzeti együttműködés rendszerében megtestesülő összefogással képesek leszünk megváltoztatni Magyarország jövőjét, erőssé és sikeressé tenni hazánkat. Ez a roppant erőket felszabadító összefogás minden magyar ember, legyen bármilyen korú, nemű, vallású, politikai nézetű, éljen bármely pontján a világnak, nagy reményekre jogosít, és hosszú évtizedek után megadja a lehetőséget, hogy a magyarok végre megvalósíthassák a saját céljaikat. Erre tesszük fel életünk most következő éveit.

 

Magyar Országgyűlés 2010.
 

 

A pártelnök kiemelte: küzdelemre vállalkozik, olyanra, amelynek során nagy erőkkel fogja szembetalálni magát, de akik kicsit is ismerik, tudják, hogy őt az akadályok, a gáncsok nem térítik el. "Bármilyen erő jöjjön is szembe tehát, véghez fogom vinni mindazt, amivel a magyar emberek megbíztak", márpedig az emberek gyökeres és alapvető változásokat akarnak az élet minden fontos területén - hangsúlyozta Orbán Viktor.

 

Véleménye szerint nagy horderejű és mélyreható változások lesznek Magyarországon, amelyeket közös erővel fognak véghez vinni a választók akarata szerint. A kormányfőjelölt azt mondta, hogy biztonságosan, átgondoltan, tervezetten fogják véghez vinni ezeket a változásokat, mert volt módjuk arra, hogy tanuljanak az elmúlt évek, évtizedek hibáiból és sikereiből egyaránt.

 

"Hallom, látom, mindenki tudhatja", a magyaroknak elegük lett a kudarcokból, a tétovázásból, a rossz kompromisszumokból, a toporgásból, győzelmeket várnak - értékelte.

 

Ezután hosszan sorolta, hogy szerinte minek a legyőzését várják tőlük az emberek. Elsőként említette: az emberek azt várják, hogy legyőzzék a leváltott rendszer hagyatékát. "Le fogjuk győzni" - jelentette ki. "Le fogjuk győzni" a bűnözést, a munkanélküliséget, a fiatalok kilátástalanságát, a gyermekvállalás előtt tornyosuló akadályokat, az idős emberek kiszolgáltatottságát, "a merjünk kicsik lenni szemléletét, az oszd meg és uralkodj politikát, az el is lehet menni az országból típusú arroganciát", az ingatlanpanamákat, a hatalommal való visszaélés technikáit, a felelősség alóli kibúvás kísérleteit, az offshore lovagok praktikáit, az érdemtelen állami kifizetéseket, a nemzet fővárosát tönkretevő korrupciót és pazarlást, a múltat, "mert Magyarország egységesen úgy döntött, hogy le kell győzni" - sorolta.

 


 

Orbán Viktor kijelentette: a változást ma kezdik el. "Az emberek azt várják el az Országgyűléstől, hogy ismerje el a magyar választók történelmi tettét, ismerje el, hogy az áprilisi választásokon egy új rendszer megalapításáról döntöttek" - fogalmazott.

 

A miniszterelnök-jelölt ezért azt javasolta az Országgyűlésnek, ismerjék el a magyar választók "szavazófülkékben véghezvitt forradalmát", és vállaljanak kötelezettséget a magyarok által megalapított nemzeti együttműködés rendszerének felépítésére. "Ezt egy politikai nyilatkozat elfogadásával tehetjük meg" - mondta, hozzátéve: ezzel a nyilatkozattal az emberek akaratát teszik meg a jövő iránytűjének.

 

A plénum előtt felolvasott dokumentum úgy kezdődik, hogy "legyen béke, szabadság és egyetértés." A szöveg egy történelmi felvezetővel kezdődik, amelyben azt rögzíti, hogy a XXI. század első évtizedének végén, negyvenhat év megszállás, diktatúra és az átmenet két zavaros évtizede után Magyarország visszaszerezte az önrendelkezés jogát és képességét. "A magyar nemzet önrendelkezésért vívott küzdelme 1956-ban egy dicsőséges, de végül vérbe fojtott forradalommal kezdődött" majd a "küzdelem" a rendszerváltás politikai paktumaival folytatódott, és végül mély lelki, politikai és gazdasági válságba torkollott - írja Orbán Viktor az ülésen felolvasott, majd benyújtott önálló indítványában.

 

Az idei választásra utalva a Fidesz elnöke kifejtette: a magyar nemzet 2010 tavaszán még egyszer összegyűjtötte "maradék életerejét", és a szavazófülkékben sikeres forradalmat vitt véghez. A győzelmet szerinte az emberek a régi rendszer megdöntésével és egy új rendszer, "a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megalapításával vívták ki". A magyar nemzet e történelmi tettével arra kötelezte a megalakuló Országgyűlést és a felálló új kormányt, hogy elszántan, megalkuvást nem ismerve és rendíthetetlenül irányítsa azt a munkát, amellyel Magyarország fel fogja építeni a nemzeti együttműködés rendszerét - hangsúlyozta.

 

"Mi, a Magyar Országgyűlés képviselői kinyilvánítjuk, hogy a demokratikus népakarat alapján létrejött új politikai és gazdasági rendszert azokra a pillérekre emeljük, amelyek nélkülözhetetlenek a boldoguláshoz, az emberhez méltó élethez és összekötik a sokszínű magyar nemzet tagjait. Munka, otthon, család, egészség és rend lesznek közös jövőnk tartóoszlopai" - jelentette ki, hozzátéve, hogy az új rendszer minden magyar számára nyitott, egyaránt részesei a határon innen és túl élő magyarok. Lehetőség mindenki számára és elvárás mindenki felé, aki Magyarországon él, dolgozik és vállalkozik.

 

Orbán Viktor közölte: szilárd meggyőződésük, hogy a nemzeti együttműködés rendszerében megtestesülő összefogással képesek lesznek megváltoztatni Magyarország jövőjét, erőssé és sikeressé tenni Magyarországot.

 

"Ez a roppant erőket felszabadító összefogás minden magyar embert, legyen bármilyen korú, nemű, vallású, politikai nézetű, éljen bármely pontján a világnak, nagy reményekre jogosít, és hosszú évtizedek után megadja a lehetőséget, hogy a magyarok végre megvalósíthassák saját céljaikat. Erre tesszük fel életünk most következő éveit" - zárja Orbán a Magyar Országgyűlés 2010 aláírású dokumentumot.

 

 

(MTI)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.