Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 76 vendég böngészi
„Együtt él a közösséggel, amit vezet” Nyomtatás E-mail
2015. január 16.

 

Január elején mindenki összegzi az elmúlt esztendő történéseit és előretekint az új év teendőire. Így van ezzel Újpest polgármestere is. Wintermantel Zsolttal ültünk le egy újévi kávéra.

 

 

Milyen volt a 2014-es év?

Nagyon fárasztó. Négy választást is le kellett bonyolítani, volt feladatunk bőven. A legnagyobb örömöm természetesen az volt, hogy az újpestiek értékelték azt a munkát, amit az elmúlt ciklusban végeztünk, és a csapatommal együtt újraválasztottak. Azt vállaltuk, és azt kértük mindenkitől, hogy itt, a mi helyi ügyeinkben tegyünk félre minden pártpolitikai-, világnézeti- és gondolkodásbéli különbséget és dolgozzunk együtt. Így most van újabb öt évünk, hogy Újpestet még előrébb mozdítsuk. Tavaly valamennyi gyermek és felnőtt háziorvosi rendelőt felújítottuk. Illetve, hogy pontosítsak, a Pozsonyi úti rendelő felújításának utolsó simításai zajlanak most, a Kunhalom utcában pedig egy újat fogunk építeni idén. Folytattuk az SZTK korszerűsítését, de másik hét intézményben is voltak jelentős felújítások. Tornatermeket renováltunk, újabb ovifoci-pályákat építettünk. Szóval, sok dolgot tettünk.

 

Gyakran emlegeti, úgyhogy felteszem, különösen büszke az újpesti uszodára, amit tavaly év végén a szakma is elismert.

Igen, de szerintem erre az újpestiek is büszkék, hiszen az első újpesti párbeszédben kiemelték, hogy szeretnének egy uszodát. A saját erőnkből, saját forrásból építettük. Ez már teljesen a miénk, senki nem veheti el tőlünk. És valóban, a Fürdőszövetség tavaly négy csillagosra minősítette, majd pedig az Építőipari Nívódíjat is elnyerte az épület.

 

Nagyon foglalkoztatja az újpestieket a piac újjáépítése is. Hogy áll ez most, és mik az idei teendők a piaccal kapcsolatban?

Ha a jogi dolgok rendben vannak, akkor idén elkezdődik az építkezés. De ez egy nagyon hosszú és bonyolult jogi procedúra. A nyílt, kétfordulós, nemzetközi eljárásrend szerinti közbeszerzés első szakasza már lezajlott. Ez az úgynevezett előminősítéses szakasz, vagyis, hogy a pályázati feltételeknek megfelelnek-e a cégek.

 

Nem lett volna egyszerűbb inkább felújítani a mostani piacot?

Elsőre én is ezt a megoldást vetettem fel, de nem lehetett korszerűsíteni. Mind gazdaságossági, mind műszaki, mind pedig üzemeltetési szempontból lehetetlen feladat lett volna kivitelezni. Vagy csak úgy, ha legalább másfél évre bezárjuk az épületet. Ezt nem szerettük volna, mert a piac jóval több, mit egy árucserére alkalmas épület. Egy igazi agora. Az újpesti családok nemzedékek óta árulnak, vásárolnak, közösségi életet élnek itt.

 

Nehezebb úgy érvényesíteni Újpest érdekeit, hogy már nem országgyűlési képviselő?

Nyilván könnyebb, gyorsabb bizonyos dolgokról értesülni, ha az ember bent van a Parlamentben. De mivel egyik polgármester sem lehet honatya, így nem vagyok versenyhátrányban.

 

Ön amúgy sem az a visszahúzódó, irodájában üldögélő polgármester, de mostanában az interneten is egyre aktívabb.

2010-ben kérdezte az egyik kollégám, hogy van-e Facebook-oldalam. Bevallom, azt sem tudtam, mi az. Aztán elég gyorsan belejöttem, beláttam a jelentőségét. Megkerülhetetlen az internetes közösségi élet, nekem is könnyíti a kommunikációmat az újpestiekkel. És most már ott vagyok a Twitteren, sőt elindult a blogom is, „wézsé” címmel. Az én felfogásom szerint a jó polgármester megtalálható, megszólítható különböző rendezvényeken, a piacon, meccsen és az interneten is. Együtt él a közösséggel, amit vezet.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés