Névnap

Ma 2018. március 20., kedd, Klaudia napja van. Holnap Benedek napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 46 vendég böngészi
Bajnai adjon be igazi vagyonnyilatkozatot! | +videó Nyomtatás E-mail
2015. február 02.

 

Bajnai Gordon sumákol, nem beszél egyértelműen – jelentette ki Dunai Mónika.

 

Tegnap nyilvánosságra hozta a sajtó, hogy Bajnai Gordon hamis vagyonnyilatkozatot nyújtott be – fogalmazott a Fidesz-frakció szóvivője szombati sajtótájékoztatóján. Dunai Mónika hangsúlyozta, a politikus sem képviselői vagyonnyilatkozatában, sem pedig záró vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel, hogy mekkora összegből és pontosan miből él.

 

Felhívta a figyelmet arra, hogy Bajnainak a kormányváltás után alapított tanácsadó cége az első évben 17,7 millió, 2012-ben pedig 45,7 forint nettó árbevételt ért el. A nyereséget osztalékként szinte teljes egészében kivette: ez 2011-ben 6 millió, 2012-ben 25,9 millió forint volt – jegyezte meg, rámutatva, Bajnai vagyonbevallásában a cég eredményétől függő osztalék felvételéről írt.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Mint mondta, a cég 2013-ban 51,4 millió forint nettó árbevételt ért el, az eredménytől függő osztaléka 18,3 millió is lehetett, ennyi volt ugyanis az adózás utáni nyereségük – fejtette ki.

 

Szól arról is, hogy Bajnai vagyonnyilatkozatában azt sem tünteti fel, hogy bécsi székhelyű vállalkozásából milyen jövedelemre tett szert. Mint mondta, vagyonnyilatkozatában a politikus azt állítja, nulla forint a keresete.

 

Dunai Mónika úgy fogalmazott, a fenti tények alapján könnyen beláthatjuk, hogy „ez egyszerűen hazugság”. Bajnai Gordon sumákol, nem beszél egyértelműen – szögezte le, hozzátéve, nem tudni, miből finanszírozza életvitelét, és korábban kinek a pénzéből politizált, kik támogatták a kampányát.

 

Miért nem árulja el Bajnai Gordon, hogy miből él? Miért titkolózik? Vajon milyen pénzügyi forrásai vannak, amit nem mer a nyilvánosság elé tárni? Honnan kaphat olyan pénzeket, amit fél bevallani? – sorolta a szóvivő.

 

Mint mondta, sokakban felmerül a gyanú, hogy Bajnai Gordon nem tartotta be a törvényeket vagyonnyilatkozata leadásakor. Bajnai Gordon adjon be igazi vagyonnyilatkozatot, mert amit benyújtott, arról kiderült, hogy hazugság; számoljon el az emberek felé – jelentette ki.

 

Felhívta a figyelmet arra is, hogy Szigetvári Viktor két éve folyamatosan ígéri, hogy nyilvánosságra hozza támogatóinak névsorát, ám „a mai napig nem tudjuk, hogy miből politizál”. Ideje lenne Szigetvári Viktornak és Bajnai Gordonnak a nyilvánosság elé tárni az igazságot – zárta szavait a Fidesz-frakció szóvivője.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés