Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 44 vendég böngészi
Elindult az internetről szóló nemzeti konzultáció Nyomtatás E-mail
2015. február 04.

 

Az internetről szóló nemzeti konzultáció (InternetKon) célja, hogy teret adjon a magyar internet jövőjéről szóló párbeszédnek – jelentette ki Deutsch Tamás. A miniszterelnöki biztos keddi sajtótájékoztatóján bemutatta a www.internetkon.hu weboldalt, amelyre a konzultáció épül.

 

Deutsch Tamás elmondta, azt az alapvető kérdést szeretnék körüljárni, hogy milyen lesz a jövő magyar internete. Az internetről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos leszögezte, ennek a kérdésnek a megválaszolása nem csupán a szakértők, az infokommunikációban tevékenykedő cégvezetők vagy a politikai döntéshozók kizárólagos feladata. Minden magyar polgár számára meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy világosan kifejthesse álláspontját, véleményét és ez a közös akaratnyilvánítás legyen az, mely végül meghatározza a magyar internet jövőjét – fűzte hozzá.

 

A politikus hangsúlyozta, a www.internetkon.hu weboldalra épül a konzultáció. Arról is tájékoztatott, hogy az InternetKon első szakaszában – február 3. és március 26. között – várják a kérdéseket a weboldalon. A második szakaszban, egy hónap alatt összeáll a 15-20 pontból álló kérdéssor, majd májustól június végéig ezekre a kérdésekre várják minden 14 évesnél idősebb magyar polgár válaszát. Deutsch Tamás közölte, ezek alapján szeptemberben egy előterjesztést kell letennie a kabinet elé, melyben jogszabály-módosításokra, új jogszabályok megalkotására, vagy más kormányzati döntésekre tesz majd javaslatot. A miniszteri biztos közölte, három témakört határoztak meg; ezek a fogyasztóvédelem és felhasználóbarát internet köre, a gazdasági és társadalmi versenyképesség, illetve innováció témája, a harmadik pedig az internet szabadsága, illetve a netsemlegesség kérdése.

 

A politikus szerint szinte kizárt olyan kérdés, amelyet ne lehetne beilleszteni ebbe a három témakörbe. Deutsch Tamás bejelentette azt is, hogy a weboldallal egyidőben elindult az InternetKon facebook és twitter oldala is.

 

A www.internetkon.hu weboldal tartalmaz egy blogot is, melyet Koltay András, a Magyar Tudományos Akadémia Médiatudományi Kutatócsoportjának vezetője és kutatócsoportja szerkeszt majd.

 

Koltay András elmondta, a blogon keresztül szeretnék a viszonylag nehéz, bonyolult szakmai kérdéseket alapos, mégis közérthető módon megfogalmazni.

 

Újságírói kérdésre válaszolva Deutsch Tamás nyomatékosította, az internetadó halott, ez a kérdés mindenkorra lekerült a napirendről.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés