Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 39 vendég böngészi
A színek mérnöke Nyomtatás E-mail
2015. február 05.

 

Rengetegen voltak kíváncsiak Jozefka Antal nyolcvanadik születésnapja alkalmából rendezett, ötvenéves munkásságát bemutató kiállításra, melyen a polgármesteren kívül P. Szabó Ernő művészettörténész is méltatta a festőművész alkotásait.

 

A művészet mindenkinek mást jelent. Nekünk, újpestieknek hatalmas büszkeség, hogy olyan embert tudhatunk magunk között, aki a tudományok szemszögéből közelít a művészet felé, s kifejezésmódjával két világot közelít egymáshoz – hangzott el tegnap Wintermantel Zsolt ünnepi köszöntőjében, melyet a híres újpesti festőművész, Jozefka Antal kiállításán mondott.

 

Jozefka Antal

 

Nem volt túl nagy szerencséje annak, aki háromnegyed hat után érkezett a Polgár Centrum – Újpest Galériájába, az Újpesti Művészek Társasága és az Újpesti Kulturális Központ által szervezett kiállításra. Akkor már csak a lépcsőn lehetett megállni a tömegben. Rengetegen voltak kíváncsiak Jozefka Antal nyolcvanadik születésnapja alkalmából rendezett, ötvenéves munkásságát bemutató kiállításra, melyen a polgármesteren kívül P. Szabó Ernő művészettörténész is méltatta a festőművész alkotásait.

 

A művészettörténész kiemelte: az a technika, mellyel a művész természeti jelenségeket és létállapotokat idéz meg, meghatározó, már önmagában megadja a képi világ érzelmi hátterét. Jozefka Antal évekig kísérletezett vegyészmérnökként, így nem csoda, hogy különleges viszonya van a színekkel és az áramlással, melyet úgy jelenít meg képein, hogy az egymásba boruló árnyalatok adják a képek természetességét.

 

A művész születésnapja alkalmából nyolc hatalmas gyertya égett, Dancsó Diána hegedűművész egy Bach-darabot adott elő, mely gyönyörűen illeszkedett a kiállítás hangulatához.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés