Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 83 vendég böngészi
Görgey - Minden, amit a felújításról tudni kell Nyomtatás E-mail
2015. február 09.

 

Február 7-vel megkezdődnek az építkezési munkálatok a Görgey Artúr út Rózsa és a Szilágyi utca közötti szakaszán. A beruházás során nem csak az úttest újul meg, hanem a 12-es és a 14-es villamos pályája és megállói is, valamint kétirányú kerékpársáv épül.

 

 

Az építkezés első üteme várhatóan 2015. június közepéig tart. Ez idő alatt szünetel a 12-es villamosok közlekedése teljes vonalon, a 14-es villamosok közlekedése Káposztásmegyer végállomás és a Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet között. Helyettük 12-es és 14-es jelzéssel pótlóbuszok közlekednek a külső végállomások és Újpest-központ között. A felújítás idejére változik továbbá a 25-ös, a 30-as, a 30A a 96-os, a 121-es, a 126-os, a 126A, a 196-os, a 196A, a 220-as, a 230-as és a 296-os autóbuszok közlekedése. Új autóbuszjáratok indulnak 14E jelzéssel Újpest-Központ M és Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak között és 270-es jelzéssel Rákospalota, Csömöri-patak és Újpest-Központ M között. A teljes felújítás közel 2 milliárd forintból valósul meg, és várhatóan 2016. február végéig tart.

 

Változás a közúti közlekedésben

 

A Görgey Artúr út és a Szilágyi utca csomópontjának a lezárását követően a Szilágyi utcán közlekedő autósok nem hajthatnak be és ki a Görgey Artúr útra. A közlekedést a csomópontban jelzőlámpás forgalomirányítás segíti. Az István út és a Károlyi utca csomópontjában az István út jelenlegi, észak felé vezető 3 sávjából a balra kanyarodó és visszafordító sáv eredeti helyén megszűnik, amire a középső egyenes sáv lesz kijelölve. A jelenlegi két egyenes sáv helyett így csak egy sávon lehet egyenesen haladni, ezért a torlódások csökkentése érdekében ideiglenes jelzőlámpás forgalomirányítást vezetnek be. A munkálatok miatt a Rózsa utca–Görgey Artúr utca–Kiss János utca–Árpád út által határolt lakótelep járműforgalma a Görgey Artúr út irányába nem, vagy csak korlátozottan tud haladni, ezért a Závodszky Zoltán utca–Rózsa utca csomópont forgalmi rendje is módosul: a csomópont jelzőlámpáinak az áthelyezésével megengedett lesz a Závodszky Zoltán utcából a balra kanyarodás a belváros irányába.

 

A felújítás és a területrendezés miatt fakivágásokra lesz szükség. Elsőként a Jósika utcai torkolatban vágnak ki három fát, bontás és építéstechnológiai okok miatt. Ezek a fák a favédelmi tervben is kivágásra jelöltek, érvényes fakivágási engedéllyel rendelkezik a beruházó. A többi kivágásra kijelölt fa eltávolítását a munkák megkezdése előtti hétvégén, illetve azután végzik.

 

14-es villamos

Február 7-én és 8-án egész nap a Lehel tér M és Újpest-Központ M között közlekedik.

Február 9-én üzemkezdettől, várhatóan 2015. június közepéig, a Lehel tér M és az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet között jár.

 

12-es pótlóbusz

Hétköznapokon üzemkezdettől 21 óráig 12-es jelzéssel közlekedik.

Rákospalota, Kossuth utca felé közlekedő pótlóbusz útvonala: Újpest-Központ M (30-as stb. autóbusz megállóhelye)–István út-Görgey Artúr út–Szent Imre utca–Leiningen Károly utca–Vécsey Károly utca–Szilágyi utca–Fóti út–aluljáró–Pozsony utca–Fő utca–Rákospalota, Kossuth utca Újpest-Központ M felé közlekedő pótlóbusz útvonala: Rákospalota, Kossuth utca (125-ös stb. autóbusz megállóhelye)–Fő út–Kajár utca–Pozsony utca – aluljáró–Fóti út–Szilágyi utca–felüljáró–Szilágyi utca–Árpád út–Rózsa utca–Görgey Artúr út–István út–Újpest-Központ M

 

14-es pótlóbusz

Február 7-én üzemkezdettől a 14-es villamos helyett 14-es jelzésű pótlóbusz közlekedik.

 

Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak felé közlekedő pótlóbusz útvonala: Újpest-Központ M (30-as stb. autóbusz megállóhelye)–István út–Görgey Artúr út–Szent Imre utca–Leiningen Károly utca–Vécsey Károly utca–Szilágyi utca–Külső Szilágyi út–Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak.

 

Újpest-Központ M felé közlekedő pótlóbusz útvonala: Káposztásmegyer, Mogyoródi-Patak (ideiglenes megállóhely)–Külső Szilágyi út–Szilágyi utca–Árpád út–Rózsa utca–Görgey Artúr út–István út–Újpest-Központ M

 

14E pótlóbusz

Újpest-Központ M és Káposztásmegyer (30-as stb. autóbusz megállóhelye), Mogyoródi-patak között közlekedik az Újpest Központ M–István út–Árpád út–Szilágyi utca–Külső Szilágyi út–Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak (126-os stb. autóbusz megállóhelye) útvonalon és vissza.

 

270-es autóbusz

270-es jelzéssel, elsőajtós felszállási rend szerint közlekedő új buszjárat indul, mely a 12-es villamospótló és a 170-es autóbuszok helyett hétköznapokon késő este és hétvégén egész nap közlekedik Rákospalota, Csömöri-patak és Újpest-Központ M között.

 

Rákospalota, Csömöri-patak felé közlekedő 270-es autóbusz útvonala: Újpest-Központ M (170-es stb. autóbusz megállóhelye)–Árpád út–István út–Petőfi utca–Kassai utca–Árpád út–aluljáró–Szilágyi utca–Fóti út–aluljáró–Géza fejedelem tér–Pozsony utca–Fő út–Csobogós utca–Közvágóhíd utca–Kovácsi Kálmán tér–Károlyi Sándor út–Székely Elek út–Harsányi Kálmán utca–Rákospalota, Csömöri-Patak

 

Újpest-Központ M irányába közlekedő 270-es autóbusz útvonala: Rákospalota, Csömöri-patak (170-es stb. autóbusz megállóhelye)–Harsányi Kálmán utca–Visonta utca–Kanizsai Dorottya utca–Székely Elek út–Károlyi Sándor út–Kovácsi Kálmán tér–Közvágóhíd utca–Csobogós utca–Fő út–Kajár utca–Pozsony utca–Géza fejedelem tér–aluljáró–Fóti út–Szilágyi utca–Árpád út–Újpest-Központ M

 

96-os autóbusz

Az Újpalota, Szentmihályi út felé közlekedő 96-os autóbusz a Leiningen Károly utcáig menetrend szerinti útvonalon, majd a Vécsey Károly utca–Szilágyi utca terelt útvonal után újra a menetrend szerinti útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Vécsey Károly utca, a Szent László tér, az Újpesti rendelőintézet és a Szülőotthon megállókat. Az autóbuszra az alábbi ideiglenes megállókban lehet felszállni:

• Vécsey Károly utca: a Vécsey Károly utca 47.

• Jósika utca: a Vécsey Károly utca 75.

• Dessewffy utca: a Vécsey Károly utca 111.

 

Az Újpest, Fóti út felé közlekedő 96-os autóbusz a Szilágyi utcáig menetrend szerinti útvonalon–majd az Árpád út–Rózsa utca–Szent Imre utca terelt útvonal után ismét a menetrend szerinti útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Szülőotthon megállót. Az autóbuszra az alábbi ideiglenes megállókban lehet felszállni:

• Árpád út: 121-es autóbusz megállóhelye

• Víztorony: 25-ös, stb. autóbuszok megállóhelye

• Árpád Kórház: 25-ös stb. autóbuszok megállóhelye

• Árpád üzletház: 20E autóbusz megállóhelye

• Deák Ferenc utca / Rózsa utca: 20E autóbusz megállóhelye

 

Február 9-től

121-es autóbusz

A Rákospalota-Újpest vasútállomás felé közlekedő 121-es autóbusz a Szilágyi utcáig menetrend szerinti útvonalon, majd a Szilágyi utca módosított útvonalon éri el a Rákospalota-Újpest Vasútállomást, ezért nem érinti a Kiss János utca és a Görgey Artúr út megállóhelyeket.

 

VÉGÁLLOMÁSI RENDEK VÁLTOZÁSA, FEBRUÁR 7-ÉTŐL A FELÚJÍTÁSI MUNKÁLATOK VÉGÉIG.

 

25-ÖS AUTÓBUSZ

A 25-ös autóbusz végállomása átkerül az Újpest-Központ M (Munkásotthon utca) megállóhelyre, ezért a megszokott végállomás ennek a járatnak csak a megállóhelyeként működik.

 

30-AS, 30A, 230-AS AUTÓBUSZOK

A Keleti pályaudvar M irányába közlekedő 30-as, 30A és 230-as autóbuszok Újpest-Központ M (Munkásotthon utca) megállóhelye ideiglenesen a 25-ös autóbuszok menetrendi végállomására kerül.

 

220-AS AUTÓBUSZ

A 220-as autóbusz Újpest-Központ M végállomása a 170-es, 270-es, 914-es, 914A, 950-es autóbuszok megállója után kihelyezett ideiglenes megállóba kerül

 

196-OS, 196A AUTÓBUSZOK

Az Újpalota, Szentmihályi út irányába közlekedő 196-os és 196A autóbuszok Újpest-Központ M megállóhelye a 104-es, a 104A, a 204-es, a 950-es és a 950A autóbuszok Újpest-Központ M megállóhelyére kerül.

 

126A AUTÓBUSZ

A 126A autóbuszok Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak megállóhelyét a 122-es autóbusz megállójába kerül.

 

126-OS, 296-OS AUTÓBUSZOK

Káposztásmegyer, Szilas-patak, valamint Újpalota, Szentmihályi út irányába közlekedő 126-os és 296-os autóbusz Káposztásmegyer és Mogyoródi-patak megállóhelye a Homoktövis utcába a Kőrösbánya utca torkolata elé kerül.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés