Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 69 vendég böngészi
Engedély híján sötét a kerületi tévé képernyője Nyomtatás E-mail
2010. május 12.
Csak sötétséget láthat, aki televízió-készülékén szeretné követni a kerületi kábeltévé adásait. A nemrég alapított cégnek – amelyet a képviselő-testület március elején hozott létre, a kényszer-végelszámolás alatt álló Újpesti Média Kht. (ÚMK) helyére – nincs engedélye tévéadás sugárzására.

 

Egyelőre csak az interneten lehet követni az újpesti tévé adásait, így amíg a nemrégiben alapított újpesti médiacég meg nem szerzi a tévéadás sugárzásához szükséges engedélyt, csupán feketeség fogadja a nézőt, aki bekapcsolja a televízióját. – 2006-ban Derce Tamás kisbíróval akarta kidoboltatni az újpesti önkormányzat híreit. Akkor, amikor a képviselő-testület többsége – megszakítva az évtizedes gyakorlatot – többé nem a polgármester sajtóreferensével akarta szerkesztetni az önkormányzati lapot, hanem az erre a célra létrehozott ÚMK-ra bízta a televízió működtetését, a megújult Újpesti Napló kiadását, és egy korszerű internetes portál létrehozását – mondta el lapunknak Bartók Béla, a kerületi Fidesz elnöke.

 

Az ÚMK pályázaton kiválasztott, és egy évre kinevezett vezetőjét azonban megbízatása lejárta előtt pár hónappal leváltották – Derce Tamás javaslatára, a szocialisták és az Újpestért Egyesület képviselőinek szavazatával. Második nekifutásra a Derce-MSZP koalíció – indoklás és pályáztatás nélkül – egy szent­endrei illetőségű, erősen MSZP-s kötődésű hölgyet választatott meg a kht. élére.

 

– Egybehangzó vélemény, hogy az újpestiek adóforintjaiból létrehozott lap azóta a jó ízlés határait feszegetve, elfogultan és egyoldalúan próbálja egyengetni a polgármester és szocialista alpolgármestere politikai karrierjét – tette hozzá Bartók Béla. De akadtak egyéb gondok is: a cég vezetése – a cégbíróság felszólítása ellenére – nem volt képes a törvényi előírásoknak eleget tenni, és a megszabott határidőn belül kht-ból nonprofit kft-vé alakulni. Egy, az önkormányzat által kiadott közlemény így számolt be a kudarcról: ,,Eredménytelenül végződött az Újpesti Média Kht. nonprofit korlátolt felelősségű társasággá alakulása. A cégbíróság nem jogerősen elrendelte a kft. kényszer-végelszámolását. Ugyanakkor az újpesti önkormányzat nem akarja kockáztatni a fellebbezés esetleges elutasítását, továbbra is eleget kíván tenni tájékoztatási feladatainak, ezért a képviselő-testület március hó 2. napján új cég alapításáról döntött” – olvasható a közleményben. Az is szerepel még benne, hogy mintegy háromnegyed év sem volt elég arra, hogy a bíróság hiánypótlásának eleget tegyenek, és ennek okait egy majdani belső vizsgálatban próbálják tisztázni.

 

– Időközben Újpesti Sajtó Szolgáltató Nonprofit Kft. néven megalakult az új médiacég, ám a tévéadás sugárzására – immár új, Újpesti Közéleti Televízió néven – nem rendelkezik hatósági engedéllyel – mondta Bartók Béla.

 

– Ennek megszerzéséig elsötétül a képernyő, és a kisbírók dobolnak.

 

 

(HelyiTémaOnline)

 

Hozzászólások

 
0 #6 Nagy Dina 2010-05-25 09:12
Új autók? Miért is? Hát, remélem, hogy ezt nem hagyja jóvá az önkormányzat! A legfelháborítób b dolog lenne! A FIDESZ ezt biztos nem támogatja! Egyetértek Antival, ahol végelszámolás van, ott felelősöket kell kersni! Hogy lehet az, hogy ezt elrontják? Az UKTV az újpestieké, nem párt TV! Le kellene cserélni a vezetőséget! Szakképzett ügyvezetőre, főszerkesztőre lenne szükség! Nem párt emberekre! És, akkor tényleg Újpestről Újpestieknek szólna a helyi televízió és újság!
 
 
0 #5 Anti 2010-05-22 06:52
Ahol kényszer-végelszámolás van, ott felelősnek is kell lennie. Mi vezetett ide, és kik a felelősek ezért? Nem új autók vételére van szükség, hanem egy jó kis kivizsgálásra, hogy másodszor ne történjen ilyen.
 
 
0 #4 Wolskven Márton 2010-05-21 11:53
Hát igen, adás az van. De milyen!! Nem értem, hogy miért nem lehet, egy normálisan megszerkesztett műsort adni. A két műsorvezető hölgy igen csinos és ügyes, de a díszlet, a híradós anyagok hosszúsága, unalmas! Sokkal modernebb televíziózást kellene csinálni. Azért mert helyi Tv, nem kell a 10-15 évvel ezelőtti stílust tartani! Lehet,hogy frissíteni kellene a vezetőséget!
 
 
0 #3 Jablonka 2010-05-20 13:32
Tiszta kidobott pénz, amit virágokra költenek.
A fejekben is sötétség van, mert rázzuk a rongyot, pedig ki van a ....
Ha olyan nagy a Főtér, és a Virágváros program támogatottsága, meg sikere, akkor miért nincs egy sor hozzászólás sem az újpest.hu-n? Tegyen már valamit a fidesz, hogy ez megszünjön!
Különben már van adás, ha nem is a kívánt színvonalon. Tiszta szocreál stílus.
 
 
0 #2 Kerekes 2010-05-19 05:41
Miért nem használják azt a két autót, amit elvettek Dercétől? A megmaradt pénzt inkább jobb szolgáltatásra költsék, vagy vegyenek BKV bérletet, mint mi.
 
 
0 #1 Kovács Nagy András 2010-05-18 14:01
Hogyan lehetséges az,hogy a mai gazdasági helyzetben, ami nem csak az újpestieket érinti, hanem az önkormányzatot is, az Újpesti Közéleti Televízió új több milliós autók megvásárlását tervezi, önkormányzati pénzen? Ahelyett,hogy a régi autókat (amiket még most is biztos használnak) vennék át, vagy vennék meg?
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.