Névnap

Ma 2018. január 17., szerda, Antal és Antónia napja van. Holnap Piroska napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
január
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 81 vendég böngészi
Az összes tranzitország szerint tarthatatlan a helyzet Nyomtatás E-mail
2015. február 23.

 

A menedékkérők 95 százaléka gazdasági menekült, vagyis megélhetés miatt érkezik Európába, és nem jogosult a menekültstátuszra - hangsúlyozta Kósa Lajos.

 

Kósa Lajos pénteken az M1 Az Este című műsorában azt mondta: nincs egyetlen olyan európai ország sem az unión belül, amely a menekültekkel kapcsolatban sikeres integrációs modellt tudna felmutatni. Svédországban, Franciaországban és több helyütt is olyan faji zavargások törnek ki, amelyek ezt bizonyítják, és ezzel Magyarország is így van – tette hozzá.

 

Van ugyan integrációs szerződésen alapuló modell, melyben a magyar állam letelepedést, munkát, egészségügyi biztosítást és oktatást ígér, néhány százat kötöttek meg, melynek fele azért szűnt meg, mert az aláírók jogellenesen távoztak az országból – emelte ki Kósa Lajos, hozzátéve, Debrecen polgármestereként megtapasztalta, hogy az ottani menekülttáborban egy hajszálon múlt, hogy nem tört ki olyan zavargás, amely kiterjedhetett volna a városra is.

 

Kósa Lajos azt mondta: kitoloncolni csak akkor lehet valakit, ha a menekültkérelemmel kapcsolatos eljárás már lezárul. Az uniós szabályok kötnek minket – tette hozzá. A politikus kifejtette: az összes tranzitország ugyanazt vallja, vagyis hogy a helyzet tarthatatlan.

 

2012-től a Magyarországról beáramló gazdasági menekültek számra 20-szorosára nőtt, tavaly 42 ezer volt, most pedig már 26 ezernél több – mondta Kósa Lajos.

 

A politikus kifejtette azt is, hogy azokat a menekülteket, akiket például Ausztriában fognak el, Magyarországra hozzák vissza, hiszen abban az országban kell lefolytatni a menekültkérelmi eljárást, ahol nyilvántartásba vették őket, ahol először beléptek az Európai Unió területére.

 

A menedékkérők 95 százaléka gazdasági menekült, vagyis megélhetés miatt érkezik Európába, és nem jogosult a menekültstátuszra - szögezte le Kósa Lajos. Hozzátette: Koszovóba pedig mindenkit vissza kell toloncolni, hiszen biztonságos harmadik ország - szegény ugyan, de nem üldözik az albánokat. Míg őrizetbe lehetett venni mindenkit, aki illegálisan belépett a határon, nagy visszatartó erő volt 2012-ig - mondta a politikus.

 

Ha visszaállítanánk, hogy mindenkit őrizetbe vesznek, "elfogynának" nálunk a menekültek, ezt a kormány az unióban is érvényre szeretné juttatni – mondta Kósa Lajos.

 

A szocialisták a menekültek pártján vannak – mondta Kósa Lajos, hozzáfűzve, hogy emellett Magyarországon szerinte az eddig legbrutálisabb gyűlöletkampányt pont ők folytatták le "23 millió románnal" kapcsolatban.

 

(hirado.hu-Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés