Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 14 vendég böngészi
Segélykoncert a kárpátaljai magyarokért Nyomtatás E-mail
2015. március 05.

 

„A mostani világpolitikai történések miatt ismét olyan helyzetbe került a magyarság, nevezetesen a kárpátaljai magyarok, amely mellett nem mehetünk el szó nélkül.”

 

Ozsváth Kálmán önkormányzati képviselővel beszélgettünk a segélykoncert hátteréről.

 

A Károlyi Általános Iskola és Gimnázium ötödik éve ápol testvériskolai kapcsolatot a Beregszász közelében lévő Sárosoroszi falu általános iskolájával. A közel nyolcszáz fős magyar település nehéz időket él meg. A Károlyi iskola kezdeményezésére, Újpest Önkormányzat támogatásával, segélyakciót szerveznek a település iskolájának, az Erkel Gyula Zeneiskola közreműködésével.

 

Ukrajnában háború dúl, a kárpátaljai magyarok pedig amellett, hogy kisebbségben élnek, veszélyben is vannak. A nehéz gazdasági helyzetet súlyosbítja a tény, hogy a magyarokat is besorozzák, a harctérre küldik. Mi békés eszközökkel kívánunk segíteni, koncertet szervezünk a támogatásukra – mondta el lapunknak a képviselő.

 

Ozsváth Kálmánt az újpesti Károlyi iskola igazgatója, Hirmann László kereste meg a kezdeményezéssel, hogy az önkormányzat támogatásával létrejöhessen a segélykoncert a piciny iskola megmentésére. A nyolc évfolyamos intézményben van olyan osztály, ahova csak 5-6 fő jár, de ez az iskola a falu megtartó ereje, a kultúra és a magyar szó megmaradásának alapja.

 

Elindítottuk a 200 Ft Kárpátaljáért akciót, melyben újpesti iskolákba kihelyezett dobozokban gyűjtjük a pénzt a rászorulóknak, és az önkormányzat támogatásával kiterjedt segélyakciót szervezünk a település és a falu iskolájának támogatására – mesélte Ozsváth Kálmán, aki arra bíztatta a lakosságot, hogy aki nem tud eljönni a koncertre, támogassa egyéb adományokkal a kárpátaljai magyarságot.

 

A jótékonysági koncertet az újpesti Városházán rendezik meg 2015. március 14-én.

 

A rendezvény támogató jegye 2000 Ft/fő.

A szervezők szívesen fogadnak egyéb felajánlásokat, adományokat az alábbi számlaszámra:

A Fóti Károlyiak Alapítvány MKKB HU 61 10300002-20385505-00003285

Jegyek kaphatók az Újpesti Kulturális Központ intézményeinek portáin (Ifjúsági Ház, Ady Művelődési Ház, Helytörténeti gyűjtemény).

 

A jótékonysági akció védnökei Dr. Molnár Szabolcs alpolgármester és Wintermantel Zsolt polgármester.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés