Névnap

Ma 2018. február 22., csütörtök, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 29 vendég böngészi
Csak a munka teremt tartós boldogulást és jólétet Nyomtatás E-mail
2015. március 06.

 

A kormány azt a célt tűzte ki, hogy Magyarországon megteremtse a teljes foglalkoztatást, ez 2018-ra meg is valósulhat – jelentette ki Orbán Viktor Esztergomban.

 

Az új Vitara modell sorozatgyártásának indulása alkalmából tartott avatóünnepséget a Magyar Suzuki Zrt. A kormányfő ünnepi beszédében bejelentette, még az év első felében ismét ellátogat Esztergomba, hogy aláírja a kormány és a város közötti megállapodást, amely hosszabb távra is garantálja a település polgárai számára azt a fejlődést, „ami méltó a városhoz, és méltó az itt élő emberekhez”.

 

A mostani a nyolcadik olyan Suzuki-modell, amelyik ebben a gyárban készült – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor. Hozzáfűzte: eddig két- és félmillió új autó gördült le az esztergomi gyár futószalagjairól.

 

Leszögezte, a Suzuki gyár története szorosan összefonódik Magyarország történetével. A Suzuki a rendszerváltás szimbóluma lett a magyar utakon – jegyezte meg. A miniszterelnök szerint mi, magyarok a sajátunknak érezzük a cég által gyártott autókat, illetve a magyar Suzuki gyárat.

 

Mint mondta, a cég elsőként jelent meg a hazai autópiacon a rendszerváltást követően, és munkát adott az embereknek a kilencvenes években, akkor, amikor nagyon magas volt a munkanélküliség. Hozzátette: az üzem 3100 embert foglalkoztat közvetlenül, áttételesen pedig 30 ezer embernek adnak munkát. Szólt arról is, a vállalatnak 74 magyar beszállítója van.

 

Tájékoztatott arról, hogy a cég öt éve partnere a kormánynak a mozgáskorlátozottak számára kidolgozott programban. Magunkénak érezzük a Suzukit azért is, mert elvitte jó hírünket Japánba – utalt a kormányfő arra, hogy a vállalat számos más céget vonzott Magyarországra.

 

Büszkék vagyunk arra, hogy Japán a 3,5 milliárd eurós összbefektetésével a legnagyobb ázsiai zöldmezős beruházó hazánkban – jelentette ki, megjegyezve, jelenleg 149 japán érdekeltségű cég működik Magyarországon, mintegy 25 ezer magyarnak biztosítva munkát.

 

Azt szeretnénk, hogy aki dolgozik, az valóban boldogulhasson – hangsúlyozta Orbán Viktor, kiemelve, mi, magyarok, ha komolyan hozzáfogunk valamihez, bármit képesek vagyunk felvirágoztatni.

 

Kifejtette, egyedül a munka teremthet az ország lakói számára tartós boldogulást és jólétet.

 

Emlékeztetett rá, hogy a kormány azt a célt tűzte ki, hogy Magyarországon megteremtse a teljes foglalkoztatást, ez 2018-ra meg is valósulhat. Felhívta a figyelmet arra, hogy 2010 óta 455 ezerrel dolgoznak többen hazánkban.

 

Csak ezen a héten három japán vállalat jelentette be, hogy új beruházásokat hoz Magyarországra, ez pedig több száz új munkahelyet jelent – mondta a miniszterelnök.

 

A kormányfő emlékeztetett két korábbi ígéretére, az új nagy teherbírású komáromi Duna-híd átadására, illetve az Esztergomot az M1-es autópályával összekötő gyorsforgalmi út megépítésére. Ez utóbbi kapcsán leszögezte, szükséges a munkálatok felgyorsítása, mert ez a beruházás a teljes magyar ipar számára kulcsfontosságú.

 

Orbán Viktor köszönetet mondott a gyárban dolgozó embereknek, rámutatva, a magyar munkások, a magyar munkaerő elkötelezettsége és pontossága a legfontosabb érv a Magyarországra érkező beruházások mellett.

 

Szavai szerint a gazdasági sikerhez jól dolgozó emberekre, jó vállalkozókra és jó kormányra van szükség. Ha bármelyik hiányzik, nem működik a magyar gazdaság – fűzte hozzá, egyúttal reményét fejezte ki, hogy ez a három szereplő mindig megtalálja az összhangot, a megállapodás útját.

 

Romanek Etelka kifejtette, Esztergom különleges helyet foglal el Magyarország történetében. Szent István egy olyan utat jelölt ki, amely ezer év próbáját kiállva, ma is az egyetlen járható út egy erős Magyarországnak, a Kárpát-medencének és egész Európának – fogalmazott Esztergom fideszes polgármestere. Hozzátette: ezeken az alapokon jött létre a Suzuki esztergomi gyára is. Hangsúlyozta, kiszámítható közös jövőt épít a város és a gyár egyaránt.

 

Hiszek abban, hogy nem lehet sikeres Magyarország egy erős Esztergom nélkül, és nem lehet erős Esztergom egy sikeres Suzuki nélkül – húzta alá.

 

Rjoicsi Ogura köszöntőjében hangsúlyozta, büszkék az új modellre, melyet a magyar piacon is értékesítenek majd. A Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója reményét fejezte ki, hogy sok magyar ember választja majd az új Vitarát.

 

Osamu Suzuki emlékeztetett rá, hogy 1991 áprilisában kezdték meg a gyártást Magyarországon. A Suzuki Motor Corporation elnök-vezérigazgatója kiemelte, az elmúlt évek alatt a magyarok a szívükbe zárták a cég autóit, egyes modelleket a „mi autónk” címmel illetnek. Elmondta, az új modellt csak az esztergomi gyárban állítják elő, az egész világba – így Japánba is – hazánkból exportálják majd az autót.

 

Ugyanitt Dzsunicsi Koszuge felidézte, a Suzuki a japán cégek közül elsőként jelent meg Magyarországon. Japán magyarországi nagykövete arra kérte a kormányt, továbbra is segítsék, támogassák az itt termelő japán cégek munkáját.

 

Oura Rjoicsi vezérigazgató 2014 novemberében Budapesten jelentette be, hogy Esztergomban megkezdik a felkészülést a Suzuki Vitara sorozatgyártására, és azt az anyavállalat valamennyi piacára exportálják majd világszerte. A gyártás előkészítése több mint két évvel ezelőtt kezdődött, azóta erre 150-160 millió eurót fordított a cég.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés