Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 53 vendég böngészi
Válaszokat kell kapnunk! | +videó Nyomtatás E-mail
2015. március 09.

 

A Buda-Cash-ügyben a gazdasági bizottság ülésére beidézett személyeknek választ kell adniuk arra, hogy miért könnyítették meg a brókercég garázdálkodását, mit tudtak a csalásokról, és miért nem léptek fel velük szemben – mondta Tuzson Bence.

 

A Fidesz-frakció szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet arra, hogy a Buda-Cash-ügy 123 ezer károsultja kártalanításban részesülhet, minden érintett értesítést kap majd arról, hogy milyen formában kapja meg a pénzét. A 30 millió forintot meg nem haladó betétek tulajdonosai meg fogják kapni az adott összeget az Országos Betétbiztosítási Alapon keresztül – tette hozzá Tuzson Bence.

 

Mint ismert, a százezer forintig terjedő kártalanítási összeget házhoz viszi majd a Magyar Posta. Magánszemélyek a 100 ezer és 2,5 millió forint közötti kártalanítási összeget postahivatalokban, a 2,5 és 5 millió forint közötti összeget Betétbiztosítási Kártyával OTP bankfiókban vagy bankautomatából, illetve postán vehetik majd át. Ötmillió forint felett az Országos Betétbiztosítási Alap által megnevezett takarékszövetkezeti fiókban rendelkezhetnek az ügyfelek a kártalanítási összegről, ez lehet betétlekötés, átutalás vagy készpénzfelvétel.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A politikus emlékeztetett rá, hogy a szocialisták törvénymódosításainak eredményeként előbb megszüntették a kétéves ellenőrzési kötelezettséget, majd egy ötéves ellenőrzési periódust vezettek be. Mint mondta, 2010-ben az országgyűlési választások után, de még az új kormány megalakulása előtt lezajlott a helyszíni ellenőrzés a Buda-Cashnél.

 

Antali Károly - aki a felügyelőbizottság elnöke volt ebben az időszakban – a Bajnai-kabinet kormánybiztosa volt, „tehát bizalmi ember volt e tekintetben”. Vajon beszámolt-e arról, hogy mi folyt a Buda-Cashnél? – tette fel a kérdést, megjegyezve, Antali, mint a felügyelőbizottság elnöke, felelős volt a cég törvényes működéséért.

 

Vajon a szocialisták, akik megszavazták az átfogó ellenőrzésekre vonatkozó törvénymódosításokat, tudták-e, hogy mi lesz a következménye ezeknek az intézkedéseknek? - tette fel a kérdést. Szavai szerint, ha nem tudtak a lehetséges következményekről, akkor „olyan szabályozást hoztak létre, ami általánosságban lehetővé tette Magyarországon, hogy a brókerek, a brókercégek ilyen módon garázdálkodjanak”.

 

Tájékoztatott arról, hogy a gazdasági bizottság hétfői ülésére beidézik Antali Károlyt, László Csabát, Draskovics Tibor és Veres János volt szocialista pénzügyminisztereket, valamint Farkas Ádámot, aki pénzügyi felügyelet elnöke volt a 2010-es vizsgálat idején. Miért könnyítették meg a brókercég garázdálkodását, mit tudtak a csalásokról, és miért nem léptek fel velük szemben? – sorolta Tuzson Bence. Hangsúlyozta, a gazdasági bizottság ülésére beidézett személyeknek válaszokat kell adniuk. Elvárjuk, hogy megjelenjenek az ülésen – zárta szavait.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés