Névnap

Ma 2018. március 20., kedd, Klaudia napja van. Holnap Benedek napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 93 vendég böngészi
A szocialisták ezer szállal kötődnek a Buda-Cash vezetőihez | +videó Nyomtatás E-mail
2015. március 10.

 

Amikor a szocialisták kormányon vannak, segítik az olyan embereket, mint a Buda-Cashnél lévők, amikor nincsenek kormányon, akkor meg olyan cégekbe húzódnak vissza, mint amilyen a Buda-Cash - jelentette ki Rogán Antal.

 

A Fidesz frakcióvezetője hétfői napirend előtti felszólalásában arról beszélt, a szocialistákhoz kötődő Buda-Cash brókerei és tulajdonosai „először ellopták a brókercég ügyfeleinek a pénzét”, majd ezt követően „eltüntették a takarékszövetkezetekben, a kis bankokban meglévő, keményen dolgozó kisemberek betétjeinek egy jelentős részét is”. Ez a második szocialista brókerbotrány lényege – húzta alá Rogán Antal.

 

Felhívta a figyelmet arra, hogy a szocialisták megbíztak a cég felügyelőbizottsági tagjaiban, vezetőiben, hiszen ezek a személyek a Bajnai-kormány alatt kormányzati tisztségviselők voltak.

 

Önök az első szocialista brókerbotrányból, a Kulcsár-ügyből nem azt a következtetést vonták le, hogy szigorítani kell az ellenőrzést, hanem azt, hogy lazítani kell azon – intézte szavait a baloldali képviselőkhöz.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Tájékoztatott arról, hogy a Buda-Cash igazgatóságának az egyik tagjának, Tölgyesi Péternek a cége 2008-2009-ben a Bajnai-kormány idején milliárdos támogatásokat kapott; a cég működéséhez a hátteret a XIII. kerületi, szocialisták által vezetett önkormányzat adta.

 

Szólt arról is, hogy Tóth János, a Buda-Cash felügyelőbizottsági tagja szintén egy szocialista kötődésű cégnél, a Tesco Tanácsadó Kft.-nél volt felügyelőbizottsági elnök a Bajnai-kabinet alatt. Vajon ki volt, aki egyszer 250 millió forintos tőkeemelést is végrehajtott a Buda-Cash Zrt.-ben? Hát nem az az Elek úr, aki az ATV kisebbségi tulajdonosa volt? – intézte szavait a szocialista képviselőkhöz, hozzátéve: „talán önök jól ismerik őt”.

 

Rogán Antal rámutatott arra is, hogy Fodros Istvánt, a Buda-Cash igazgatósági tagját nemcsak a Demokratikus Ifjúsági Szövetségből, vagy a Minisztertanács Tájékoztatási Hivatalából ismerhetik az MSZP-sek, hiszen 2009-ben még kormányzati kitüntetést is adtak neki.

 

Mint mondta, Gyarmati János olyan cégekben volt felügyelőbizottsági tag, ahol a szocialistákhoz kötődő emberek is „feltűnnek”, példaként Laurer István szegedi önkormányzati képviselőt említette meg.

 

A fideszes politikus kifejtette, a szocialisták nemcsak megbíztak a Buda-Cash vezetőiben, hanem ezer szállal kötődnek hozzájuk. Szavai szerint, amikor a szocialisták kormányon vannak, „segítik az olyan embereket, mint a Buda-Cashnél lévők”, amikor nincsenek kormányon, „akkor meg olyan cégekbe húzódnak vissza, mint amilyen a Buda-Cash”.

 

Fontosnak tartom, hogy a parlament egy olyan vizsgálóbizottsági kezdeményezésről döntsön, és azt állítsa fel, amelyik tisztázni fogja, mi vezetett a Buda-Cash-brókerbotrányhoz, miért kellett fellazítani a brókercégek ellenőrzését, mit tudott erről a Bajnai-kormány, illetve a 2010-es vizsgálat idején „hány tízmilliárd hiányzott” az emberek vagyonából – zárta szavait Rogán Antal.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés