Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 79 vendég böngészi
Hazánk rendezi 2017-ben a vizes világbajnokságot | +videó Nyomtatás E-mail
2015. március 12.

 

Aláírtuk azt a megállapodást, mely szerint Budapest rendezi meg 2017-ben a vizes világbajnokságot – jelentette be Orbán Viktor a parlamentben, Cornel Marculescuval, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) ügyvezető igazgatójával tartott szerdai sajtótájékoztatón.

 

Cornel Marculescu, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) ügyvezető igazgatója részt vett a kormány mai ülésén, ahol megtárgyalták, hogy Budapesten rendezzék a 2017-es vizes világbajnokságot, mert a mexikói Guadalajara visszalépett. A kormányülésén meghallgatták Cornel Marculescu mellett Gyárfás Tamást, a Magyar Úszó Szövetség elnökét, a sportért, beruházásokért felelős minisztereket, és határozatokat is hoztak. A miniszterelnök ezt követően jelentette be, hogy aláírták azt a megállapodást, mely szerint Magyarország rendezi meg 2017-ben a vizes világbajnokságot.

 

A kormányfő szerint összefogásra lesz szükség. Elmondta, a főváros támogatja, hogy Budapesten legyen a világbajnokság, és a parlamenti pártok frakcióvezetői sem zárkóztak el az együttműködéstől. Ez nem kis dolog – jegyezte meg az utóbbi kapcsán Orbán Viktor.

 

A miniszterelnök aláhúzta, ha nem jól dolgozunk, ha hibákat vétünk, és nem tartjuk be a határidőket, akkor Magyarország kockázatot vállal. De optimisták vagyunk, nem ebből indultunk ki. Kiszámoltunk mindent, és ha mindenki jó minőségben elvégzi a munkáját, és tartja a határidőket, akkor az előírtaknak megfelelően jóval a rendezés előtt elkészülnek a létesítmények, és minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy Magyarország egy sikeres világbajnokságot rendezhessen – fogalmazott Orbán Viktor.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A kormányfő hangsúlyozta azt is, hogy nem a világbajnokságra építenek létesítményeket, "a teljes magyar úszósport fejlesztés alatt áll". Több tízmilliárd forintot költünk el – világbajnokságtól függetlenül – a magyar gyermekek, és a vizes sporttársadalom javára – fűzte hozzá. Fontosnak nevezte, hogy a világbajnokságtól függetlenül is legyen egy nagy, nemzeti sportuszodája hazánknak. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy rendbe teszik a Margitszigetet az ott működő összes vizes létesítménnyel egyetemben, és a Dagályban megépítik az árvízvédelmi rendszert is. Elmondta azt is, hogy törvényt kell alkotni az esemény lebonyolításával összefüggésben.

 

A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, a 2017-es vizes világbajnokság Magyarország történetének legnagyobb nemzetközi rendezvénye lesz. Ha jól végezzük a munkánkat, akkor ez nagy hasznot hoz – fűzte hozzá.

 

Orbán Viktor aláhúzta, az ország gazdasági teljesítménye révén van alapunk arra, hogy vizes világbajnokságot rendezzünk. Büszkék vagyunk, hogy bennünket választottak, biztosak lehetnek abban, hogy meg is fogunk felelni ennek a feladatnak – mondta a kormányfő a FINA ügyvezető igazgatójának. Világbajnok sportolóink eddig is voltak, és lesznek is, most világbajnok rendezőkre lesz szükség – jegyezte meg.

 

Cornel Marculescu hangsúlyozta, Magyarország a sportok hazája, Budapest a nemzetközi sport városa. Óriási magyar bajnokok születtek, tavaly is egy magyar lett a világ legjobb úszója, a vízilabdában pedig önök írták a történelmet – fűzte hozzá. A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) ügyvezető igazgatója a legutóbbi, barcelonai VB kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy az eseményt 193 országban több mint 4,5 milliárd néző kísérte figyelemmel a TV-ben.

 

Elmondta továbbá, hogy független szervezetekkel vizsgálják azt, hogy milyen hatása volt egy világbajnokságnak a szervező országra nézve.

 

Ez alapján kijelenthető, hogy a befektetett érték általában kétszeresen, háromszorosan megtérül. Lehet látni, hogy mit ér egy ilyen VB – jegyezte meg. Cornel Marculescu biztos abban, hogy 2017-ben Budapest egy fantasztikus VB-t rendez majd.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés