Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 70 vendég böngészi
Biztonság és együttműködés Nyomtatás E-mail
2015. március 12.

 

Kiemelkedő rendőri munka, jó együttműködés és egyre fejlődő technika. Mindennek köszönhető, hogy az elmúlt évek statisztikái alapján Budapest huszonhárom kerületéből Újpest a negyedik legbiztonságosabb.

 

A városvezetés számára az egyik legnagyobb kihívást a közbiztonság megteremtése jelenti. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen kiemelkedően jó az önkormányzat és az újpestiek biztonságát vigyázó szervezetek közötti együttműködés. Igyekszünk kedvező feltételeket teremteni a hatékonyság növelésére, ezért fejlesztjük például a térfigyelő rendszert, a közvilágítást és támogatással segítjük többek közt a rendőrök, polgárőrök munkáját– mondja Rádi Attila alpolgármester. – A rendőrök és a polgárőrök munkáját nagyban segíti, hogy harmincöt térfigyelő kamerát telepített az önkormányzat városunk utcáira.

 

 

Az elmúlt években Újpesten jelentősen csökkent az összbűncselekmények száma. Ehhez hozzájön, hogy az újpesti rendőrök valamennyi kiemelt területen az első három között végeztek, és javultak a felderítési mutatók, a rablásoké különösen.

 

Cserna Sándor közbiztonsági referens szerint az újpestiek egyre nagyobb biztonságban érezhetik magukat.

 

A közbiztonság folyamatos javulásában fontos szerepet játszik az Állatvédelmi Járőrszolgálat, valamint a polgárőrök munkája is. Az ő feladatukban is nagy segítséget jelent az egyre bővülő térfigyelőkamera- rendszer – mondja Cserna Sándor.

 

Az önkormányzat többet is megtesz Újpest közbiztonságáért, mint amit feladatköre előír.

 

Önkormányzati forrásból két fővel és összesen heti százhúsz órával emelte a rendőrök közterületi jelenlétét az újpesti rendőrkapitányság. A járőrpáros megkülönböztetett járművel közlekedik, és azokon a helyeken és napszakokban van jelen, ahol, és amikor az a heti statisztikák alapján a leginkább szükséges.

 

A jó idő és a játszótér szezon beköszöntével éjszakára a nagyobb játszótereket bezárják. A kisgyermekes szülők kérésére Újpest Önkormányzata több játszótér kapuját is zárhatóvá tette, így megőrizve a gyermekbirodalmak épségét és tisztaságát.

 

Mobilisabb közterület-felügyelők

 

Hivatalosan is átvehették a közterület-felügyelők a második új autójukat Wintermantel Zsolttól március 11-én Király utcai telephelyükön. Az első járművet még tavaly októberben adta át nekik a polgármester. A mostanival együtt március 11-étől két új, felmatricázott Ford Fiestát használhatnak a közterület-felügyelők, amivel jelentősen nő a mobilitásuk. Az autók jó szolgálatot tesznek, amikor az időjárás nem alkalmas a robogók használatára. Nemsokára viszont a kétkerekű járműveket is újból használatba veszik.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés