Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 58 vendég böngészi
Elfogadták az új állampolgársági törvényt a parlamentben Nyomtatás E-mail
2010. május 27.
A parlament csaknem egyöntetűen elfogadta a magyar állampolgárságról szóló törvény módosítását. A 99 százalékos igennel szemben Gyurcsány Ferenc és Molnár Csaba nemmel szavaztak, Vona Gábor, Kovács László és Lendvai Ildikó nem vettek részt a szavazásban, Szabó Tímea, az LMP frakcióvezető-helyettese pedig tartózkodott.

 

Mint néhány napja kiderült, Szabó Tímea férje, Hunyady Gábor egyébként a Jobbik jogi munkacsoportjának tagja. A hírre akkor LMP-s képviselőtársa Dorosz Dávid azt mondta, Szabót a tettei és a politikai nyilatkozatai alapján kell megítélni. Egyetértünk.

 

Martonyi János kijelölt külügyminiszter tegnap, a szlovák parlament fenyegetése kapcsán elmagyarázta a magyar állampolgársági törvény módosításának hátterét, lényegét és különböző összefüggéseit. Az MTI-nek adott interjúban kiemelte, hogy Budapest szándéka szerint a kedvezményes honosítással "felszámolja azt a hátrányos megkülönböztetést, amely fennáll jelenleg a szomszédos országokban és a világ többi országában élő magyarok között.

 

A szomszédos országokban élő magyaroknak is lehetőségük lesz arra, hogy magyar állampolgárságot szerezzenek, ha megfelelnek bizonyos feltételeknek, de ezek között a feltételek között nem fog szerepelni az, hogy állandó lakóhelyük Magyarországon legyen". Az EBESZ főbiztosával folytatott beszélgetésben Martonyi János jelezte, hogy Magyarország súlyos nemzetközi jogsértésnek fogja tekinteni, ha a szlovák parlament valóban beváltja a kettős állampolgárság megszerzését megkönnyítő magyar törvénymódosítás elfogadásának esetére kilátásba helyezett fenyegetését.

 

A pozsonyi parlament arra készül, hogy ez esetben azonnal elfogadja azt a törvényt, amely automatikusan megfosztja mindazokat a szlovák állampolgárságuktól, akik saját akaratukból valamely más ország állampolgárságának a megszerzésére kérvényt adnak be.

 

 

(kupperandras.hu)

 

Hozzászólások

 
0 #2 Baumag 2010-06-03 09:25
Most tényleg kiderült a szavazásnál, hogy kik ássák az árkokat.
Talán most már nyugodtabb szívvel megyek át olyan elszakított területeken ahol magyarok laknak.
Tény, hogy a nemzet közösségének összetartása nem a "szocialisták" kedvelt elfoglaltsága.
A zsebük tömése nem enged időt arra, hogy az ország, és a magyarság érdekeivel is foglalkozzanak !
 
 
0 #1 Anti 2010-05-28 06:14
A nemmel szavazók között volt Szanyi Tibor is, aki azt mondta, hogy fájó szívvel nyomta meg a NEM gombot. És 2005-ben is szívbeteg volt? Egy tollvonással vonták meg állampolgárságá t sok millió embernek 90 éve, most meg parlamenti képviselők lettek ezek a NEMESEK!
Én meg őket fosztanám meg a hajuktól.
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.