Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 18 vendég böngészi
Összefogás nélkül nem megy az érdekérvényesítés | +videó Nyomtatás E-mail
2015. március 16.

 

Egyéni vagy szűk csoportérdek nem előzheti meg a közérdeket, hiszen akkor elveszik az erős állam – mondta Tarlós István. 1848-ra emlékezve hangsúlyozta, a célok eléréséért ma is küzdeni kell.

 

Ma vajon mindenhol szeretik a világban, ha a magyar nemzet érdekeit Magyarországon akarják megfogalmazni? – tette fel a kérdést ünnepi beszédében a főpolgármester.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A főpolgármester aláhúzta, hazánkban érvényesülnek azok a paragrafusok, amelyeket az 1848-as sajtótörvényben is megfogalmaztak. „Lehetne-e olyan írásokat megjelentetni rendre-másra, amelyek manapság sorozatosan napvilágot látnak, ha nem volna itt sajtószabadság? – fogalmazott.

 

Beszédét azzal folytatta, 1848. önfeláldozó helytállásával a nemzetmitológia részévé vált, a célok eléréséért azonban ma is küzdeni kell, amire csak a bátrak képesek. Összefogás nélkül nem megy az érdekérvényesítés – mutatott rá. Kiemelte, egyéni vagy szűk csoportérdek nem előzheti meg a közérdeket – hiszen akkor elveszik az erős állam. Rend és biztonság nélkül nincs a nemzet számára felemelkedés – fejtette ki.

 

Szólt arról is, a jelen kérdése, hogy merünk-e előre lépni, és a 2010-ben megkezdett utat folytatni, nemzetért, családokért cselekedni, a béke és egyetértés lehetőségét keresve. A márciusi üzenet, hogy igen – válaszolt.

 

Egy nemzeti minimumot és egymást tiszteletben tartva kell javítani az ország és a nemzet sorsát – foglalta össze, majd beszédét Kossuth Lajos szavaival zárta: „a haza örök, s nem csak aziránt tartozunk kötelességgel, ami van, hanem aziránt is, ami lehet, s lesz”.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés