Névnap

Ma 2018. január 22., hétfő, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
január
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 30 vendég böngészi
A Fidesz-KDNP támogatja, hogy Magyarország katonákat küldjön Kurdisztánba Nyomtatás E-mail
2015. március 17.

 

A Fidesz-KDNP frakciója egyetért azzal, hogy Magyarország katonákat küldjön az iraki Erbílbe az Iszlám Állam elleni fellépésre - közölte Rogán Antal a kormánypárt frakcióüléséről beszámolva.

 

A terrorizmus és barbárság elleni harchoz az ellenzéki pártok támogatását kérjük – jelentette ki. Különös tekintettel a szocialista pártra, ami eddig szavakban elkötelezett volt a nyugati koalíció és értékrend mellett - fogalmazott a frakcióvezető. „Itt az ideje, hogy tettekben is elkötelezettek legyenek” – emelte ki.

 

Hangsúlyozta, a nyugati koalícióban való részvétel több fokozatú: egyes országok elvi támogatást adnak, mások eszközadományokkal segítenek, vagy katonai őrző-védő funkciójú szerepre vállalkoznak. Megint mások tevőlegesen vesznek részt a harcokban. Hazánk eddig lőszerrel és humanitárius egységcsomagokkal támogatta a harcot – fejtette ki.

 

Ha az Országgyűlés megszavazza, Magyarország elsődlegesen őrző funkciót töltene be Erbílben: német és olasz kiképzőtisztek védelmét látnák el a magyar katonák.

 

A kurdisztáni Erbílben él és dolgozik a legtöbb magyar Irak területén, katonáinknak pedig elsősorban az a feladata, hogy a veszélyben lévő magyarokat megvédjék – adott magyarázatot arra a kérdésre, miért oda küldenének magyar katonákat. A végleges parlamenti döntés április közepére várható.

 

Rogán Antal a frakcióülés további kérdéseiről szólva megemlítette: sűrű, és szigorú ellenőrzésekre van szükség a brókercégek háza táján. Leszögezte, a frakció szerint a csaló brókercégek vezetőinek személyes vagyonukkal is felelniük kellene az okozott károkért. A Fidesz-KDNP frakció a most futó ügyekben a vezetőknél teljes vagyonelkobzást sürget – fejtette ki. A továbbiakban a csalások ellen határozottan fel kívánunk lépni, hogy a keményen dolgozó kisemberek pénzét ne lehessen eltüntetni a brókercégekből – szögezte le.

 

A hétfői parlamenti ülésen az MSZP frakció tűrhetetlennek nevezte, hogy a Magyar Televízió nem közvetíti élőben az interpellációkat és az azonnali kérdéseket – említette meg Rogán Antal. „Mondták ezt akkor, amikor épp az élő közvetítés zajlott – fűzte az elhangzottakhoz, majd hozzátette: Ezzel a hozzászólással saját magukat tették nevetségessé a parlamentben.

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés