Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 36 vendég böngészi
Fontos szerep Egernek a külgazdasági stratégiában | +videó Nyomtatás E-mail
2015. március 24.

 

Külföldi népszerűsítésről, érdekérvényesítésről, turisztikai célokról és termékfejlesztésről tárgyalt Eger város küldöttsége Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel.

 

A küldöttség céljait három területen határozta meg: külföldi vállalkozások Egerbe vonzása, az egri szellemi tőke exportja, valamint az egri bor népszerűsítése.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Eger egyik kiemelt célterülete a magyar élelmiszeripar, azon belül pedig a borászati export fejlesztésének. Lélegzetelállító borvidéke klasszikus borpiac, ahonnan a termelők a további külföldi piacokra való kijutás lehetőségeit mérlegelik a külügyminisztériummal együttműködve.

 

A város kedvező elhelyezkedése miatt a Budapest-Miskolc tengelyű autóipari beruházások hozadékából is részesülhet. Többek között az egri autóipari beszállítók számára szeretnének további perspektívákat nyújtani, például új munkahelyek teremtésével.

 

A célok között kiemelt figyelmet kap az egri főiskolán az ösztöndíjas külföldi hallgatók létszámának növelése. Az eddig már felépített külkapcsolataik mellett újabb külföldi diákokat várnak a főiskolára, ebben kérték a minisztérium segítségét.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés