Névnap

Ma 2018. április 20., péntek, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 89 vendég böngészi
Egyre népszerűbb a gyed extra Nyomtatás E-mail
2015. március 24.

 

Ötvenezren részesültek a kisgyermekes családoknak segítséget nyújtó gyed extra kedvezményeiben tavaly, közülük 30 ezren munka mellett kapják a támogatást – mondta az M1 Ma reggel című műsorában az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

 

A 2014. január 1-jével bevezetett gyed extra három pillérre épülve javít a kisgyermekes családok helyzetén: a gyed mellett is munkát vállalhat a kisgyermekes szülő a gyermek egyéves kora után, több gyermek után is igénybe vehető egyszerre az ellátás, és a felsőoktatásban részt vevő hallgatók is részesülhetnek benne – ismertette Novák Katalin.

 

A gyed extrának köszönhetően tavaly közel 30 ezren tudtak munkát vállalni gyermekgondozási ellátás mellett, több mint 17 ezren vehettek igénybe több gyermek után is ellátást és csaknem 500 szülő élt a hallgatói gyed adta lehetőséggel. Ahogy a családtámogatások többségét, a gyedet is minden esetben igényelni kell – hangsúlyozta Novák Katalin.

 

Szólt arról is, hogy az intézkedés népszerű, ütemesen nő azok száma, akik ismerik és igénybe veszik. Példaként említette, hogy a tavalyi év elejéhez képest az év végére háromszorosára emelkedett a munka mellett gyedet kapó szülők száma.

 

Fontos, hogy a munkáltatókat is anyagilag ösztönözzék a kisgyermekes édesanyák foglalkoztatására, ezért például a munkahelyvédelmi akció keretében bizonyos terheket átvállalnak a munkaadótól – tette hozzá Novák Katalin. A 27 százalékos szociális hozzájárulási adót így 100 ezer forintig nem kell megfizetni a kismamák után, illetve a kedvezmények körét kibővítve született döntés arról, hogy a nagycsaládos édesanyák után hosszabb ideig lehet igénybe venni ezt a támogatást, illetve nagyobb mértékben támogatják azokat a munkáltatókat, akik részmunkaidőben foglalkoztatnak kisgyermekes édesanyákat – mondta az államtitkár az M1 adásában.

 

(hirado.hu-Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés