Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 89 vendég böngészi
Újabb fővárosi ingatlanügyet vizsgáltatna ki a Fidesz (videó és hanganyag) Nyomtatás E-mail
2010. május 28.
A Fidesz fővárosi frakciója egy újabb ingatlanügyi adásvétel kivizsgálását kezdeményezi a főpolgármesternél - mondta az InfoRádiónak Wintermantel Zsolt fideszes képviselő, aki hozzátette: a gyanú szerint egy fővárosi cég tulajdonában lévő ingatlant "kijátszották" a Hagyó Miklóshoz köthető Horváth Iván ügyvéd tulajdonába lévő céghez.

 

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!
Hallgassa meg a hanganyagot vagy töltse le innen:
http://inforadio.hu/audio/0002f/0002f4e8a.mp3

 

Haladéktalan tulajdonosi vizsgálatot kérnek a Fidesz fővárosi képviselői Demszky Gábor főpolgármestertől a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. (FTSZV) Budapest belvárosi, telephelyként bejegyezett ingatlanának 2007-es adásvétele kapcsán. Egyikük, Wintermantel Zsolt az InfoRádiónak elmondta, a csaknem 600 négyzetméteres belvárosi irodát egy olyan cégcsoport vásárolta meg, amely egyértelműen köthető a Horváth, Dóczi és Lehmann ügyvédi iroda egyik tagjához.

 

A képviselő hozzáette: az FTSZV Hercegprímás utca 11. szám alatti ingatlanát 2007. december 5-én a Canelones Kft. vette meg, amelynek címe a Teréz krt. 23.. Ugyanerre a címre volt bejegyezve a Teréz Körút 23. Kft. is, amelynek - és a Canelones Kft.-nek is - ügyvezetője Dudás Nikolett; az adásvétel pillanatában pedig a minősített többségi befolyással bíró tulajdonosa Horváth Iván.

 

Wintermantel Zsolt rámutatott: a Horváth, Dóczi és Lehmann ügyvédi irodának jelenlegi címe: V. kerület, Hercegprímás utca 11., I. emelet, ez pedig közös kapucsengőn szerepel a Canelones Kft.-vel. Az említett ügyvédi társaság interneten megtalálható korábbi címe pedig a Teréz körút 23. - tette hozzá.

 

A politikus hangsúlyozta: Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes és társaságai, ügyvédei körében egyre több a gyanús ügy, ez az ügy is olyan, amit egyértelműen ki kell vizsgálni.

 

Ezért azt kérik a főpolgármestertől - tette hozzá Wintermanter Zsolt -, hogy haladéktalanul rendeljen el tulajdonosi vizsgálatot, kérje be az adatokat, tekintettel arra is, hogy az FTSZV 2008-as üzleti tervének kivonatában nem szerepel egyértelműen behatározható módon ezen ingatlan értékesítése.

 

A képviselő közölte: ha Demszky Gábor napokon belül nem tesz érdemi lépéseket, akkor a Fővárosi Közgyűlés pénzügyi ellenőrző bizottságának elnökeként rendkívüli bizottsági ülésen kezdeményezi az ügy kivizsgálását.

 

 

(inforadio.hu, Hanganyag: Szabó S. Gergő)

 


Wintermantel Zsolt a Duna TV Hattól nyolcig című műsorában

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.