Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 57 vendég böngészi
Esélyt és értéket teremt a Szociális Földprogram | +videó Nyomtatás E-mail
2015. március 30.

 

A társadalmi felzárkózást segítő Szociális Földprogram alapvetően a hátrányos helyzetű családokon kíván segíteni - ismertette Czibere Károly társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az idei pályázatot Szécsényben.

 

Az EMMI államtitkára elmondta, a programmal a kormány a helyi közösségeknek biztosít újabb lehetőséget arra, hogy a szociális agrárgazdaság fejlesztésén keresztül indítsanak el családokat a társadalmi felemelkedés útján. A pályázat olyan eredményes segítséget kíván nyújtani, amivel a foglalkoztatási esélyek javulnak – fogalmazta meg.

 

A program célja, hogy a szegénység általi veszélyeztetettség sokszor generációkon át öröklődő sorsát megtörje – mutatott rá.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Czibere Károly elmondta, a 130 millió forintos kerettel meghirdetett pályázatot csak partner önkormányzatok segítségével tudják megvalósítani. A program során azokat a térségeket részesítik előnyben, ahol magas a munkanélküliségi ráta – emelte ki.

 

„Azokat is szeretnénk megőrizni a programban, akik eddig már teljesítettek” – hangsúlyozta. További támogatásukkal előre lépésüket, piacra jutásukat, és az egymás közötti kapcsolódást szándékoznak segíteni – húzta alá az államtitkár.

 

A programba olyan önkormányzatok jelentkezését is várják, akik vállalják, hogy legalább 10 hátrányos helyzetű családot emelnek be a pályázatba. Külön kiemelte, a most kiírt pályázatba csak akkor léphet be egy település, ha biztosítja a belépő családok, közösségek szakmai koordinációját is.

 

A szociális földprogram lényege, hogy beépüljön az önkormányzatok szociális védelmi rendszerébe, kiegészítse a helyi önkormányzatok eszköztárát – mutatott rá.

 

A napokban kiírt pályázat lebonyolítója a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal. A pályázatok beadási határideje április 24.

 

Stayer László polgármester elmondta, Szécsényben a szociális földprogram pályázatának segítségével építették meg azt a kézműves boltot is, ahol helyi termelők értékes tárgyait mutatják be és árulják. A program lehetőséget biztosít ennek a kezdeményezésnek a fejlesztésére is – mutatott rá.

 

A kezdeményezés kiváló lehetőség arra, hogy képzésen, továbbképzésen és foglalkoztatáson keresztül segítsük a térség hátrányos helyzetű lakosságát, állítsuk őket emelkedő életpályára – zárta szavait.

 

Szociális földprogramot hirdetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) megbízásából a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal; a csütörtökön közzétett nyílt pályázat eredményeként 3500 rászoruló családnak erősödhet az egzisztenciája, javulhat az életminősége a tárca várakozása szerint.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés