Névnap

Ma 2018. február 22., csütörtök, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 77 vendég böngészi
A Fidesz abban érdekelt, hogy minden brókerbotrányra fény derüljön Nyomtatás E-mail
2015. március 31.

 

Alapos volt a Magyar Nemzeti Bank helyszíni ellenőrzése, ezért kerülhetett sor a három brókercég botrányainak leleplezésére – hangsúlyozta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője.

 

Szemben a korábbi ellenőrzésekkel, minden alkalommal feltártak közel egy évtizedig tartó pénzügyi visszaéléseket – fűzte hozzá. Az új Nemzeti Bankra és a megerősített pénzügyi felügyeletre volt szükség ahhoz, hogy ezekre a csalásokra fény derüljön, az ellenőrök kiváló tevékenysége nélkül pedig nem került volna sor ezeknek a visszaéléseknek a feltárására – emelte ki.

 

„Meggyőződésem, minden olyan politikus, aki az elmúlt években akadályozta, hogy megerősítsük a Magyar Nemzeti Bankot és létrehozzunk egy új pénzügyi felügyeletet, az valójában segített a brókereknek, akik éveken keresztül háborítatlanul követték el csalásaikat” – húzta alá.

 

Rogán Antal kijelentette, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja abban érdekelt, hogy minden brókerbotrányra fény derüljön, a dolgozó embereket kártalanítsák, a bűnösök pedig megbűnhődjenek.

 

Rogán Antal kiemelte, az ellenzék egyik feltárást segítő javaslatukat sem támogatta. A bakrendszer elszámoltatásában, a takarékszövetkezeti rendszer konszolidációjában, és most a brókerpiac megtisztítása során is komoly munkát végeztek a kormányzati szervezetek - emlékeztetett.

 

A Buda-Cash és a Questor botránynak közel 140.000 áldozata van – folytatta. A Buda-Cash esetében a betéteseket 30 millió forintig kártalanították, a befektetőknél a Befektető Védelmi Alap (BEVA) a kártalanítási folyamatot elindította, így közel 20.000 ember hatmillió forintig történő kártalanítása végbemegy – sorolta.

 

A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja szerint a Questor ügyfeleit is hatmillió forintig kártalanítani kell. Így 22 ezer ember kaphatja vissza a pénzét.

 

Az a 10 ezer ember, aki az összeghatárnál nagyobb pénzt fektetett be, a polgári igények kielégítéséhez a Fidesz képviselőcsoportja által benyújtott - a holnapi napon elfogadásra kerülő -, törvény biztosít kellő vagyoni alapot.

 

A frakció tervei szerint még áprilisban benyújtanak egy törvényt az Országgyűlésnek, melyben gondoskodnak a polgári úton történt igényérvényesítés felgyorsításáról.

 

Rogán Antal kiemelte, a most benyújtott törvényjavaslatot is szigorítják, módosító indítványuk tisztázza, hogy azon vagyonelemeket is zár alá vehetik, melyeket a hatósági eljárás előtti egy évben szereztek tulajdonosaik. „Még aki fel is készült a leleplezésre, az se tudja elrejteni a vagyonát” – fogalmazott.

 

Rogán Antal rámutatott, a Gyurcsány-kormány idején a Magyar Fejlesztési Bank Erős János vezetése alatt közel 17 milliárd forintnak megfelelő, fedezet nélküli hitelt folyósított a Questornak. „ Úgy látjuk, hogy a Gyurcsány-kormány idején a Tarsoly Csabának folyósított hitelt egy az egyben elbukja a Magyar Fejlesztési Bank, azon keresztül pedig az adófizetők – jelentette ki. Mindez komoly felelősséget jelent, hiszen ennyi pénzt ilyen formában vagyoni fedezet nélkül ritkán ad állami pénzintézet – hangsúlyozta. Egyúttal bejelentette: az ügyben parlamenti vizsgáló albizottság felállítását javasolják.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés