Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 82 vendég böngészi
Borsodban már ma minden településen rendőr van Nyomtatás E-mail
2010. június 02.
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében minden településen van rendőr - összegezte a megyében frissen kezdődött rendőri akció lényegét Pintér Sándor belügyminiszter kedden Budapesten, a kormányszóvivői tájékoztatón.

 


 

Ma nincs olyan helység, ahol ne lenne rendőr, ahol a rendőr ne kopogtatna be az iskolaigazgatóhoz és kérdezné meg, hogy milyen problémákat lát a közbiztonság területén - hangsúlyozta a belügyminiszter. Hozzátette: az akciónak már most vannak eredményei, de erről részletesen csak az esti órákban, az országos rendőrfőkapitány jelentését követően adnak tájékoztatást. A miniszter az MTI kérdésére azt mondta: azért ebben a megyében kezdtek hozzá az akcióhoz, mert a tulajdon elleni bűncselekményeket tekintve ez a legfertőzöttebb.

 


Borsodban már ma minden településen rendőr van (Nagy Anna és Pintér Sándor)

 

Eddig 2,6 milliárdba került a központi védekezés

 

Az árvíz elleni védekezés kapcsán Pintér Sándor elmondta: eddig mintegy 2,6 milliárd forintot fordítottak a védekezésre az államigazgatási szervek, a Belügyminisztérium és a honvédség alá tartozó szervek. A kormány az önkormányzatok árvízi védekezésre fordítható vis maior alapot megduplázta - közölte a belügyminiszter. A miniszter kifejtette: az elmúlt hetekben 518 településen keletkeztek árvízi károk, több mint kétezer ház került veszélyhelyzetbe, és több mint háromezer embert kellett elszállásolni, mert lakása, háza lakhatatlanná vagy életveszélyessé vált. A jelentések szerint azonban újabb esőzések várhatók. Kiemelkedő a veszélyhelyzet Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - mondta. A miniszter ezért elrendelte, hogy a kiépített gátakat, a homokzsákokat, védekezési eszközöket nem lehet lebontani és elvinni.

 

Nem lesz külön titkosszolgálatokat felügyelő államtitkár

 

Nem lesz külön titkosszolgálatokat felügyelő államtitkár, ez a feladat közvetlenül a belügyminiszterhez tartozik - válaszolta Pintér Sándor, a tárca vezetője egy újságírói kérdés kapcsán. A miniszter ugyancsak kérdésre válaszolva, arról, hogy tervez-e személyi változást a rendőrség vezetésében, azt mondta: a teljesítménymérést most kezdték el. Hangsúlyozta: a valódi teljesítmény alapján akarja megítélni a vezetők munkáját, ennek ismeretében lehet csak személyi kérdésekről beszélni.

 

Mindenki dolgozzon meg a pénzéért, aki egészséges!

 

Pintér Sándor szerint aki egészséges és munkaképes, annak meg kell dolgoznia a pénzéért. A belügyminiszter ezt a "segélyért munkát" elvvel kapcsolatos felvetésre válaszolta. Pintér Sándor ugyanakkor hangsúlyozta: ha valaki nem egészséges, elesett, akkor igenis az államtól kell megkapnia azt a szociális támogatást, amely a mindennapos megélhetéséhez szükséges. Aki viszont életerős, munkaképes, és csak azért nem tud dolgozni, "mert nem tudunk neki fizető munkahelyet adni", és szociális segélyt kap, akkor ennek egy meghatározott részéért meghatározott munkavégzés megkövetelhető - mondta a tárcavezető.

 

A tájékoztatón Nagy Anna kormányszóvivő kérdésre közölte: fennmarad a kilakoltatási moratórium.

 

 

(MTI)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.