Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 51 vendég böngészi
Drasztikus ütemben nő az illegális határátlépők száma | +videó Nyomtatás E-mail
2015. április 28.

 

Pósán László arra kéri a kormányt, tegyen meg mindent az európai fórumokon annak érdekében, hogy a menekültkérdéssel az unió végre érdemben foglalkozzon.

 

Debreceni képviselőként az elmúlt években nap, mint nap szembesültem azokkal a problémákkal, amiket egy menekülttábor a helyi lakosság körében okozhat – mondta a fideszes országgyűlési képviselő.

 

Az elmúlt időszakban az Európai Unióban is nagy hangsúlyt kapott a kérdés, szomorú, hogy csak a közelmúlt tragikus eseményei irányították a témára a figyelmet – utalt a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni terrortámadásra, illetve a Földközi-tengeren egyre sűrűsödő hajókatasztrófákra.

 

Ugyanakkor üdvözölte, hogy a kormány e kérdésben is meg kívánja ismerni az emberek véleményét. Ennek kapcsán arról beszélt, hogy Debrecenben működik az ország egyik legnagyobb befogadó állomása, azonban a menekülttábornak otthont adó laktanya egy lakóövezet kellős közepén van, ami a mindennapok során elég komoly problémákat vet fel.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Kitért arra is, hogy míg valóban háború sújtotta övezetből és kis számban érkeztek a menekültek, addig a helyi lakosság szimpátiáját és segítőkészségét bírták a befogadottak, azonban az utóbbi években drasztikusan megnövekedett a számuk, és az esetek többségében már nem azért érkeznek, mert az életük veszélyben van hazájukban.

 

Pósán László elmondása szerint tovább súlyosbította a helyzetet az uniós szabályozás is, melyből egy átlagember azt érzékelte, hogy egyik pillanatról a másikra a hétköznapi életben rengeteg – azelőtt nem tapasztalt - konfliktus jelent meg. Példákat sorolva hangsúlyozta, hogy a helyzet kezelésére Debrecen külön pénzügyi keretet csoportosított át a közbiztonság növelése érdekében.

 

A fideszes képviselő, jelezve, hogy drasztikus ütemben nő az illegális határátlépők száma, arra kéri a kormányt, tegyen meg mindent az európai fórumokon annak érdekében, hogy a menekültkérdéssel az unió végre érdemben foglalkozzon. Egyúttal hangsúlyozta, hogy a kimentéssel kapcsolatos intézkedések gyors elfogadása humanitárius szempontból érthető, „de ezzel nem oldottuk meg a kérdést”.

 

„Ez egy összeurópai kérdés, olyan szinten is kell kezelni, de ha ezt nem képes kezelni az unió, akkor tegye lehetővé, hogy a tagállamok saját hatáskörben hozhassanak olyan szabályokat, amelyekkel megnyugtatóan rendezhetik ezt az ügyet” – fogalmazott.

 

Pósán László végül arra hívta fel a figyelmet, hogy várhatóan a „brüsszeli tétlenség” miatt jó néhány ország megpróbálkozik majd saját hatáskörben lépni, ami azzal fenyeget, hogy hazánk tranzitországból célországgá válhat.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés