Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 60 vendég böngészi
Az ország jövője a magyar fiatalok jövője Nyomtatás E-mail
2015. április 28.

 

Ha a fiataloknak van jövőjük, akkor az egész ország emelkedik – jelentette ki Orbán Viktor a Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján.

 

A rendszerváltó országok közül elsőként Magyarországon rendezik az EuroSkills verseny döntőjét; a Hungexpo területén rendezett megnyitóünnepségen aláírták az erről szóló megállapodást is.

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) 2015-ben már a nyolcadik alkalommal rendezi meg a Szakma Sztár Fesztivált a Hungexpon. Ennek keretében a nappali tagozaton végzős tanulók számára 39 szakmában tartják meg a Szakma Kiváló Tanulója versenyt és az Országos Szakmai Tanulmányi versenyt. Sor kerül a II. SkillsHungary nemzeti döntőre, mely a nemzetközi szakmai versenyek – EuroSkills és WorldSkills – hazai válogatóinak döntője.

 

A rendszerváltó országok közül elsőként Magyarországon rendezik majd 2018-ban az EuroSkills verseny döntőjét.

 

A megnyitóünnepségen Jos de Goey, a WorldSkills Europe elnöke és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke aláírta a verseny rendezéséről szóló megállapodást.

 

Nyitóbeszédében Orbán Viktor aláhúzta, ez a verseny Magyarország történetének egyik legfontosabb eseménye lesz. Ez azt jelenti, hogy a szakmunkások képzésének a világában is egy osztállyal feljebb léphetünk, a B osztályból az A-ba, pontosan úgy, mint ahogyan a magyar jégkorong-válogatott is tette – fűzte hozzá.

 

A miniszterelnök leszögezte, a szakmunkás fiatalok fontosak Magyarország számára. Az ország jövője a magyar fiatalok jövője, ha a fiataloknak nincs jövőjük, akkor az országnak sincs – hangsúlyozta Orbán Viktor. Hozzátette: ha a fiataloknak van jövőjük, akkor az egész ország emelkedik, akkor van értelmes munka, van tisztességes fizetés.

 

A kormányfő elmondta, nem pusztán szakmunkás-bizonyítványt akarnak adni a fiataloknak, hanem jövőt. A szakmunkás-bizonyítvány akkor ér valamit, ha érvényes belépő a munkaerőpiacra – tette hozzá. Szabad világban élünk, szabad döntésekkel kell irányt szabni az életünknek, de vannak dolgok, amelyeket a fiatalok még nem tudnak az életről, ezért állnak ott önök mellett az oktatóik és tanáraik – mondta a kormányfő a szakmunkás fiataloknak, és egyben arra biztatta őket, hogy kérjék tanáraik, oktatóik tanácsait.

 

Az önök kezeinél dől el a jövő, a gyerekek jövője, és vele az országé is – mondta az oktatóknak Orbán Viktor. Ez nagy felelősség, nagy lehetőség és szép munka is egyben. Olyan lesz a jövőnk, amilyen fiatalok kikerülnek a kezeik alól – fogalmazott a miniszterelnök.

 

Parragh László felidézte, 2010 tavaszán az iparkamara megállapodást írt alá Orbán Viktorral a magyar gazdaság talpra állítása érdekében. Az MKIK elnöke elmondta, a megállapodás egyik nagyon fontos eleme volt a képzés kérdésköre.

 

Parragh László aláhúzta, a mai ünnep is mutatja, hogy a magyar szakképzésben mekkora lépéseket tettünk előre. Jó úton haladunk afelé, hogy olyan szakképzés legyen Magyarországon, amely egyedülálló a térségben – jegyezte meg.

 

Az MKIK elnöke felhívta a figyelmet arra, az elmúlt öt évben az összes makroadatot sikerült pozitív irányba elmozdítani; ma Magyarországon az összes adat jobb, mint a rendszerváltás óta bármikor. Sikerült fenntartható pályára állítani a gazdaságot, mely a remények szerint hosszú évekig fennmarad – fogalmazott Parragh László.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés