Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 48 vendég böngészi
A mi válaszunk az összefogás Nyomtatás E-mail
2015. május 15.

 

A 2017-es vizes világbajnokságnak és a hozzá kapcsolódó beruházásoknak az egész ország a nyertese lesz – mondta Orbán Viktor a Dagály Uszodaközpont alapkőletételén.

 

Közösen tette le a 2017-es vizes világbajnokság fő helyszínéül szolgáló Dagály Uszodaközpont alapkövét Orbán Viktor miniszterelnök, Julio C. Maglione, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) elnöke, valamint Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

 

Kevesebb, mint 800 nap van hátra, és megnyitjuk a 2017-es vizes világbajnokságot, mely a legnagyobb sportesemény lesz, amit Magyarország valaha rendezett – hangsúlyozta a rendezvényen a miniszterelnök.

 

Orbán Viktor kiemelte, a modern világban nem a pénz, hanem a bizalom a legfontosabb. Hozzátette: köszönettel tartoznak a Nemzetközi Úszószövetség vezetőinek azért a bizalomért, amellyel kitüntették Magyarországot, a magyar úszótársadalmat, Budapestet. Első helyen a magyar úszósportnak kell köszönetet mondani – utalt a sportsikerekre.

 

 

Amikor a magyar kormány sport melletti elkötelezettségéről beszélünk, akkor nem a sportról beszélünk, hanem a magyar jövőről beszélünk – jelentette ki.

 

Mint mondta, az ésszerűség határain belül semmilyen áldozatot nem fognak megtagadni tőlük, ezért is állt a kormány a rendezvény mellé. Úgy fogalmazott, hazánk nem csupán rendezője, hanem valódi házigazdája lesz a világbajnokságnak.

 

Ez az alapkő Magyarország számára egy startkövet is jelent, amelyről olyan felkészültséggel, merészséggel és lelkesedéssel kell elrugaszkodnunk, amilyennel világhírű úszóink szoktak a medencébe elrugaszkodni – szögezte le.

 

Szólt arról is, azáltal, hogy Mexikó visszalépése után Magyarország vállalta a világbajnokság megrendezését, „azt is be kell bizonyítanunk, hogy mi két év alatt vagyunk képesek arra, amit más országoknak négy év alatt kellett megvalósítani”. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, a magyar mindig is bátor nép volt, ha nem így lett volna, akkor nem tudtunk volna megbirkózni a válsággal, „nem tudtuk volna talpra állítani az országot”.

 

Szavai szerint Magyarország most előrelép és bizonyít; nem számít, hogy szorít az idő, nem számít, hogy vannak akadályok. A mi válaszunk az akadályokra az összefogás – tette hozzá, és egyúttal köszönetet mondott a XIII. kerület polgármesterének, a főpolgármesternek, valamint az ellenzéki pártoknak, akik „szinte egyöntetűen támogatták” a rendezvényt. Ennek a világbajnokságnak és a hozzá kapcsolódó beruházásoknak az egész ország a nyertese lesz – húzta alá.

 

 

Hangsúlyozta, ez a projekt számos munkahelyet teremt majd, ráadásul magyar cég építheti fel a vízi központot.

 

A kormányfő tájékoztatott arról is, hogy emellett felújítják a Hajós Alfréd Uszodát, korszerűsítik a Szászár-Komjádi Sportuszodát, valamint ugrótornyot állítanak fel a Duna partján. Budapest történelmi város, amely most arra készül, hogy a sport történelemkönyvébe is beírja a nevét – fogalmazott.

 

Ugyanitt Tarlós István arról beszélt, a 2017-es vizes világbajnokság nagy lehetőség az ország és a főváros számára. A főpolgármester megjegyezte, a rendezéshez szükséges fejlesztések jelentős részét mindenképp megvalósítanák a kormány segítségével, abban az esetben is, ha nem kerülne sor ilyen nagyszabású rendezvényre.

 

Budapestre fog figyelni a világ, ez a néhány hét rólunk fog szólni – emelte ki. Mint mondta, körülbelül 200 ezer nézőt várnak majd a helyszínre, és várhatóan 5 milliárd ember követi majd figyelemmel az eseményt.

 

Tarlós István szólt arról is, hogy Magyarország pályázni fog a 2024-es olimpiára. Felhívta a figyelmet, hogy hazánk az egyetlen olyan ország, amely száznál több aranyérmet nyert ezen a világversenyen, és még nem rendezhetett olimpiát. Hangsúlyozta, a nemzet, a kormány és a városvezetés összefog, és mindent megtesznek a rendezési jog elnyeréséért.

 

Ehhez nagyon nagy lépést jelent a 2017-es vizes világbajnokság megrendezésének a sikere – fűzte hozzá, kiemelve, ekkor megmutathatjuk, hogy képesek vagyunk összefogni.

 

Julio C. Maglione kifejtette, az új uszodaközpont biztosíthatja a magyar sportolók számára, hogy világklasszis környezetben készülhessenek majd fel a versenyekre, és egyben kiváló örökség az ifjú generációk számára is. A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) elnöke elmondta, minden adott Budapesten a sikeres rendezéshez.

 

Gyárfás Tamás hangsúlyozta, hazánk számára nagyon fontos lesz a világbajnokság 16 napja, „de ez az uszoda egy életre szól”. A Magyar Úszószövetség elnöke reményét fejezte ki, hogy a Dagály Uszodaközpont a jövő bajnokai számára a siker záloga lesz.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés