Névnap

Ma 2018. február 18., vasárnap, Bernadett napja van. Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 40 vendég böngészi
A kormány kiemelt partnerként tekint a megyei jogú városokra | +videó Nyomtatás E-mail
2015. május 15.

 

Az elfogadott integrált területi programokat a kormány júniusig minden megyei jogú várossal megtárgyalja, és az esetleg szükséges korrekciókat követően mindegyikkel szerződést kötnek – jelentette ki Lázár János.

 

Hódmezővásárhely adott otthont a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) soros közgyűlésének. 23 megyei jogú nagyváros alkotja a Megyei Jogú Városok Szövetségét, 2 millió ember él ezeken a településeken.

 

A kétnapos közgyűlés fontosabb témáiról Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Szita Károly, Kaposvár polgármestere, az MJVSZ elnöke és Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere tájékoztatta a sajtó képviselőit.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Lázár János elmondta, a kormány a Modern városok program keretében megállapodást köt minden megyei jogú várossal annak érdekében, hogy tartós legyen hazánkban a 3 és 5 százalék közötti gazdasági növekedés. Azt is fontos célként jelölte meg, hogy ezek a nagyvárosok legyenek Magyarország „húzóvárosai”, ahol jelentős munkahelyteremtés, gazdasági növekedés és életminőség-javulás lesz a következő hét évben. A kormány kiemelt partnerként tekint a megyei jogú városokra – szögezte le.

 

A tárcavezető hangsúlyozta, 25 éve nem volt példa arra, hogy az állam 1200 milliárd forintnyi forrás felhasználását és elosztását a megyei jogú városokra vagy a megyékre bízta volna.

 

Ez azt jelenti, a kormány valódi partnerként tekint az önkormányzatokra, s nem kívánja őket gyámság alá helyezni – jegyezte meg.

 

Lázár János elmondta, az elfogadott integrált területi programokat a kormány júniusig minden megyei jogú várossal megtárgyalja, és az esetleg szükséges korrekciókat követően mindegyeikkel szerződést kötnek. Bejelentette azt is, hogy ezt követően minden megyével is szerződést fognak kötni.

 

Szita Károly kitért a 2016-os költségvetésre. Kaposvár polgármestere felhívta a figyelmet arra, hogy a jövő évi büdzsé segíti a kiszámíthatóságot. A beterjesztett büdzsé biztosítja a megyei jogú városoknak azt, hogy jövőre is tervezhetően tudjanak működni, és hiány nélkül zárják az évet – fogalmazott.

 

Almási István szerint további tanácskozásokra lesz szükség a programok megvalósítása miatt. A politikus közölte, minden polgármester partner abban, hogy folytassák a Miniszterelnökséggel az egyeztetéseket. Hódmezővásárhely polgármestere szükségesnek tartja, hogy a városok össze tudják hangolni a programjaikat.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés