Névnap

Ma 2018. február 21., szerda, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 56 vendég böngészi
A Fidesz továbbra is a magyar családok mellett áll | videó Nyomtatás E-mail
2015. május 18.

 

A jövő évi költségvetés családokat támogató pontjairól beszélt szombati sajtótájékoztatóján Dunai Mónika.

 

A 2016-os költségvetési javaslatból is jól látszik, hogy a Fidesz továbbra is a magyar családok mellett áll – szögezte le Dunai Mónika. A Fidesz-frakció szóvivője felidézte, az elmúlt években az alacsony egykulcsos 16 százalékos jövedelemadónak és a családi adókedvezménynek köszönhetően a jövő évi változásokkal együtt 3600 milliárd forintot marad a családoknál.

 

A képviselő emlékeztetett arra is, bevezették a családi adórendszert, amely egyszerre egy nagyon alacsony adókulcsot, emellett családi adókedvezményt is biztosít a családok számára. A családi adókedvezmény érdemi segítséget nyújt a családoknak; már egy gyermektől, és jövedelemkorlát nélkül is érvényesíthető – tette hozzá.

 

Dunai Mónika közölte, jövőre tovább emelkedik a kétgyermekes családok családi adókedvezménye. Ez azt jelenti, hogy 350 ezer családnál magasabb lesz az az összeg, amit be sem kell már adóként fizetniük, vagyis az állam eleve náluk hagyja. 2016-tól kezdve 4 év alatt fokozatosan a kétszeresére, a gyermekenkénti 10 ezer forintról 20 ezer forintra fog emelkedni a két gyermeket nevelő szülők kedvezménye. 2016-ban 10 ezer forint helyett 12.500 forint lesz havonta a kedvezmény gyermekenként. Ez 15 milliárd forintos adócsökkentést jelent – fejtette ki.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Ez azt jelenti, hogy például az átlagkeresettel rendelkező kétgyermekes családoknak jövőre 116 ezer forinttal több jövedelme lesz – jegyezte meg.

 

A szóvivő beszámolt arról is, hogy a családi adókedvezmény növelése mellett 2016-tól 16 százalékról 15 százalékra csökken a személyi jövedelemadó kulcsa, ami 4 millió dolgozó embernek összesen 120 milliárd forintos adócsökkentést jelent.

 

Dunai Mónika példaként említette, hogy az SZJA–csökkenés és a családi adókedvezmény növekedésével egy két átlagkeresővel rendelkező, gyermektelen családnál havi 4700 forinttal, éves szinten pedig ennek megfelelően 56 ezer forinttal több marad. Egy olyan családnál, ahol két, minimálbéres kereső van, és két gyermeket nevelnek, havi 7100 forinttal, évi 85 ezer forinttal több marad náluk. Egy két átlagkeresős, kétgyermekes családnál havonta 9000-9500 forinttal marad több jövedelem – sorolta.

 

A képviselő arról is tájékoztatott, hogy mindezeken túl a jövőre is megmarad, és egyre több családot érint a házasságkötés adókedvezménnyel való ösztönözése. Marad a tavaly bevezetett kiskeresetűek adócsökkentése is, ami a legalacsonyabb jövedelmű, körülbelül 110 ezer gyermekes családnak garantálja, hogy gyakorlatilag a zsebükben marad a bruttó fizetés – fűzte hozzá.

 

Dunai Mónika felhívta a figyelmet arra is, hogy folytatódik a gyed extra, mert bebizonyította, hogy ösztönzi a gyermekvállalást és a kisgyermekes édesanyák foglalkoztatását. A gyed extrára jövőre 24 milliárd forinttal fordítunk többet a bevezetés előtti, 2013-as szinthez képest. Az idei összeghez képest 8 milliárd forinttal több jut erre a célra – fogalmazott a politikus.

 

A szóvivő kiemelte azt is, hogy júliustól elérhető a családi otthonteremtési kedvezmény is, ami 12 ezer családnak nyújt majd segítséget otthonuk felépítéséhez vagy megvásárlásához. Arról is beszélt, hogy jövőre folytatódik az ingyenes gyermekétkeztetési program; az ellátások támogatása az idei 58 milliárd forintról 70 milliárd forintra

emelkedik.

 

Mindezek az intézkedések biztonságot, stabilitást és kiszámíthatóságot jelentenek minden magyar embernek, és kiemelten a családoknak – jelentette ki Dunai Mónika.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés